Хачапурі по-мегрельськи з сиром сулугуні

Хачапурі по-мегрельськи – смачний повітряний сирний коржик, від якого неможливо відірватися.

Кроки
Друк
  • У теплу воду додаємо цукор та дріжджі, добре перемішуємо. Залишаємо та даємо збільшиться в обсязі.
    У дріжджі додаємо тепле молоко, розтоплене вершкове масло, сіль та яйце.
    Перемішуємо до однорідності.
    Просіюємо борошно і замішуємо тісто, воно має бути тягучим.
    Тісто накриваємо рушником і ставимо у тепле місце на 1-1,5 години.
  • Тим часом натираємо сир сулугуні.
    Коли тісто збільшилося, присипаємо тісто рясно борошном і замішуємо вже еластичне м’яке тісто, яке не липне до рук.
    Розділяємо тісто на 2 частини та формуємо коржик.
    У середину кладемо сир сулугуні, защипуємо.
  • Знову формуємо коржик. Робимо отвір по центру.
    Краї змащуємо жовтком і ще раз посипаємо сиром сулугуні.
    Випікаємо при температурі 200 градусів 10 хвилин, потім збільшуємо до 220 градусів та випікаємо 5-7 хвилин.
    Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: