Томатна курка каррі: всіма улюблена класика жанру

Здрастуйте, товариші Кулінари!
Сьогодні у мене для вас проста і улюблена страва, яку ви всі напевно багато разів готували. А навіщо ж ти, Юнго, нам тоді його тут показуєш? А навіщо, товариші Кулінари, нам щороку показують “Іронію долі”? Та щоб ми з вами розслабилися, насолодилися давно перевіреним і не відчували негативних емоцій :) Ось і я тут за тим же, з усім відомою куркою каррі: нагадати вам про щось знайоме і приємне :) Вас тут навряд чи налякають які- то поєднання продуктів – це раз. Курка, цибуля, часник, каррі, томат – та зі сметанкою :) Процес приготування елементарний і недовгий – це два. З рецепту можна взяти тільки соус і згасити в ньому щось відмінне від курки – це три. І важливий момент: рецепт досить бюджетний – це чотири. Насолоджуйтесь! :)

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
Друк
  • Два курячих філе (приблизно 400 г) обробляємо та нарізаємо на шматочки для обсмажування та тушкування.
    Шматочки курки солимо перчим або посипаємо приправою для курки.
  • Одну велику цибулину або дві маленькі нарізаємо кубиками або чвертькільцями.
  • Декілька зубчиків часнику натираємо на дрібній терці. У мене 4 штуки, а ви берете на свій смак.
  • У сковороді розігріваємо рослинне масло і обсмажуємо шматочки курки так, як вважаємо за потрібне для тушкування. Я обсмажую до золотистої скоринки – ви можете обсмажити лише до побіління.
  • Курку виймаємо на тарілку.
  • А в ту ж сковороду відправляємо нарізану цибулю, при необхідності додавши олії. Цибулю обсмажуємо до легкої золотистості.
    Додаємо часник і смажимо до золотистості часнику. Обережно, часник обсмажується дуже швидко: не підпаліть його.
  • Додаємо півтори-дві чайні ложки каррі, добре перемішуємо.
  • Додаємо склянку томатного соку, чайну ложку цукру, знову добре перемішуємо. У жодному разі не солимо! Ми солили курку, томатний сік теж солоний – солі буде достатньо на всю страву. У крайньому випадку в кінці спробуєте і досоліть. Якщо томатний сік досить солодкий, то цукру можна не додавати.
    Зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо сковороду кришкою та варимо соус при невеликому кипінні хвилин 5.
  • Через 5 хвилин викладаємо в соус курку, перемішуємо, знову накриваємо сковороду кришкою і знову тушкуємо 5 хвилин.
  • Через 5 хвилин додаємо в сковороду 3 столові ложки сметани. Знову накриваємо сковороду кришкою і знову тушкуємо 5 хвилин.
  • Якщо в результаті соус здається вам рідким, то можна додати чайну ложку борошна, добре перемішати і ще кілька хвилин протушкувати.
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: