Ніжна свинина під картопляною шубкою – ситно, смачно та ароматно. Як гарнір відмінно підійде овочевий салат.
Інгредієнти
Порції: –+
- свинина 500 г
- Картопля 300 г
- крем 100 г
- сир твердий 50 г
- часник 3 зубчик
- сіль за смаком
- перець чорний мелений за смаком
Кроки
-
Свинину (я використала свинячий ошийок) порізати вздовж на 4 стейки, посолити, приправити чорним меленим перцем. Картоплю та часник почистити. Картоплю, часник та сир тремо на дрібній тертці. Потерту картоплю, часник та сир з’єднуємо в глибокій мисці, приправляємо сіллю та чорним меленим перцем (можна додати ваші улюблені спеції), додаємо сметану і все перемішуємо до однорідного стану. Беремо форму для випічки, викладаємо до неї свинячі стейки. Зверху товстим шаром розподіляємо картопляну шубку і відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Подаємо гарячим, чудова гаряча страва як для святкового столу, так і для сімейної вечері. Свинина під картопляною шубкою готова! Смачного!