Здрастуйте, товариші Кулінари!
Як ви ставитеся до простих супчиків? Напевно з любов’ю – в наше століття вічної нестачі часу Ось борщ, наприклад. Нескладно начебто. Не вміти його готувати слов’янська жінка не має права
Але це ж ціла епопея!.. Принаймні в рецепті мого ідеального борщу мільйон маніпуляцій
Гороховий – теж: замочити з вечора горох, потім все одно ще 2 години його варити. Звідси висновок: простий суп = швидкий суп
Сьогодні у нас у заздалегідь заготовлений бульйон відправляться традиційні картопля і засмаження цибуля-морква-селера. Шляхом обсмажування сухої вермішелі досягнемо горіхового відтінку смаку і в засмажку ще дещо додамо. От і все! Все просто, все швидко і при цьому дуже смачно.
- Бульйон (будь-який) 1.5-2 л
- Картопля (середня) 2-3 шт.
- Цибулина (середня) 1 шт.
- Морква (середня) 1 шт.
- Селера 1 стебель
- Томатний сік 120 мл
- Вермішель-павутинка 60 г
- часник 4 зубчика
- зелень за смаком
- цукор 1 ч.л.
- сіль за смаком
- рослинна олія
-
Середню цибулину нарізаємо дрібними кубиками.
-
Середню моркву натираємо на великій терці або нарізаємо шматочками. Моркву складаємо до цибулі.
-
Одне стебло селери ріжемо так, як ви вважаєте за потрібне. Я його ріжу дуже дрібно. І додаю до цибулі та моркви.
-
2-3 середні картоплини ріжемо дрібними кубиками або як ви зазвичай ріжете картоплю в суп. Поки що складаємо її у воду, щоб не потемніла.
-
Декілька зубчиків часнику, у мене, як завжди, 4 штуки, натираємо на дрібній терці.
-
Дрібно нарізаємо пучок зелені без стебел. У мене кріп та петрушка.
-
Ставимо бульйон у каструлі на сильний вогонь і викладаємо в нього нарізану картоплю. Кипіння бульйону для цього можна не чекати. Бульйону нам знадобиться 1,5-2 літри. Він може бути курячим, м’ясним, овочевим або навіть рибним чи грибним. Якщо на поверхні бульйону від картоплі утворюється піна, я вважаю за потрібне її знімати. Кипіння бульйону з картоплею має бути слабким.
-
На конфорці розігріваємо суху сковороду, викладаємо в неї півсклянки (або 60 г) сухої вермішелі-павутинки. Дуже часто перемішуючи, смажимо її до коричневого кольору. Викладаємо на тарілку.
-
А в сковороду наливаємо рослинної олії та викладаємо цибулю з морквою та селерою. Смажимо їх до золотистості.
-
Додаємо півсклянки томатного соку, чайну ложку цукру та солі приблизно на всю каструлю супу. Тушкуємо все це разом кілька хвилин.
-
Коли картопля в бульйоні майже зварилася, додаємо в суп засмажку, обсмажену вермішель, часник та зелень.
-
Варимо ще кілька хвилин до готовності вермішелі.
-
Потім даємо супу настоятися хвилин 10-15 і подаємо.