Це рецепт товстих млинців на дріжджах. Вони відрізняються своєю товщиною від звичних нам тонких млинців, але вони виходять дуже ніжні, пористі, досить здобні, м’які і дуже смачні. Рекомендую і вам скуштувати млинці за цим рецептом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тісто
- молоко 1 л
- дріжджі сухі 11 гр.
- борошно 4-5 стаканів
- цукор 5-6 ст.л.
- сіль 1.5 ч.л
- манка ½ стакана
- яйця 5 шт.
- рослинна олія ½ стакана
- вершкове масло на змащування
Кроки
-
Насамперед нагріти молоко. Щоб було тепле. Взяти високу велику каструлю (літрів на 5)
Манку заливаємо молоком (трохи наливаємо із загальної кількості)
Залишаємо на 10 хвилин. -
Далі туди відправляємо сіль, цукор, дріжджі. Перемішуємо. Виливаємо молоко і борошно, що залишилося.
-
Я борошна кладу 4,5 склянки, якщо треба буде додам ще півсклянки.
-
Якщо тісто буде дуже рідке, додайте ще половину або цілу склянку борошна. Я додала ще половину.
Закриваємо рушником або кришкою та залишаємо підходити на годину. -
Будьте пильні, тісто підходить швидко, я трохи переглянула і воно почало тікати. Опускаємо тісто.
Потім знову закриваємо і чекаємо, коли підійде. Пройде менше години. -
В тісто, що підійшло, Відправляємо 4 яйця якщо великі, або 5 якщо вони дрібні.
І виливаємо олію. Добре перемішуємо тісто. -
Даємо ще трохи підійти хвилин 15 і починаємо смажити на чавунній сковороді .
ось таке тісто виходить. -
Злегка пензликом змащуємо сковороду, виливаємо по 2,5-3 половники тіста.
Смажимо на низько-середньому нагріванні. У мене 4або 5 із 9. -
Перевертаємо. І досмажуємо під кришкою.
Вам потрібно зрозуміти на якому нагріванні смажити, щоб вони прожарювалися всередині. -
Млинці змащуємо вершковим маслом і складаємо стопочкою.
-
Солодкуваті, приємні, немає зовсім смаку дріжджів, що перебродили, ніжні, манка не відчувається взагалі, що дуже круто