Дріжджові Оладки з 50-х років, які любили всі!

Рецепт взято зі старої пошарпаної радянської книги 1959 року. У кожного напевно є книга з рецептами СРСР-івських часів. Але тільки не в мене. На жаль. У мами вони просто розгубилися з переїздами. Тож я вирішила купити таку книгу з рук.
І ось знайомлю вас з рецептом дріжджових оладок. Звичайно і в інтернеті по-любому цей рецепт гуляє десь і серед людей передається “з рук в руки”

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
Друк
  • У тепле молоко кладемо дріжджі. Раджу брати все-таки живі, хоч і з сухими теж буде все добре, але з живими мені здалося тісто якось м’якше. Розчиняємо дріжджі.
  • Борошно відважуємо 3 склянки і просіюємо двічі. Відправляємо в миску та замішуємо тісто. Накриваємо плівкою або рушником і залишаємо підніматися на 1,5 години
  • Через 1. 5 години тісто обминаємо додаємо яйця, сіль та цукор. Вимішуємо. (краще віночком або лопаткою) Наприкінці вводимо олію.
  • Залишаємо тісто піднятися на 20 хвилин. Отаким воно буде.
    Тісто буде густуватим, ніжним і таким, що тягнеться. Більше його не обминаємо. Відразу беремо і смажимо.
    Смажити бажано на чавунній сковороді.
  • Ложку щоразу змочуйте водою. Викладайте по 1, 5 ст. ложки.
    Смажити на середньому вогні. (У мене 5 з 9) За потреби сковороду змащуйте олією. Після того, як перевернете, накрийте кришкою.
  • Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: