Рецепт взято зі старої пошарпаної радянської книги 1959 року. У кожного напевно є книга з рецептами СРСР-івських часів. Але тільки не в мене. На жаль. У мами вони просто розгубилися з переїздами. Тож я вирішила купити таку книгу з рук.
І ось знайомлю вас з рецептом дріжджових оладок. Звичайно і в інтернеті по-любому цей рецепт гуляє десь і серед людей передається “з рук в руки”
Інгредієнти
Порції: –+
- Тісто
- молоко 2 стакана
- борошно 3 стакана
- дріжджі живі 30 гр.
- сіль 34 ч.л.
- цукор 1.5 ст.л.
- яйця 2 шт.
- масло рослинне 12 стакана
Кроки
-
У тепле молоко кладемо дріжджі. Раджу брати все-таки живі, хоч і з сухими теж буде все добре, але з живими мені здалося тісто якось м’якше. Розчиняємо дріжджі.
-
Борошно відважуємо 3 склянки і просіюємо двічі. Відправляємо в миску та замішуємо тісто. Накриваємо плівкою або рушником і залишаємо підніматися на 1,5 години
-
Через 1. 5 години тісто обминаємо додаємо яйця, сіль та цукор. Вимішуємо. (краще віночком або лопаткою) Наприкінці вводимо олію.
-
Залишаємо тісто піднятися на 20 хвилин. Отаким воно буде.
Тісто буде густуватим, ніжним і таким, що тягнеться. Більше його не обминаємо. Відразу беремо і смажимо.
Смажити бажано на чавунній сковороді. -
Ложку щоразу змочуйте водою. Викладайте по 1, 5 ст. ложки.
Смажити на середньому вогні. (У мене 5 з 9) За потреби сковороду змащуйте олією. Після того, як перевернете, накрийте кришкою. -
Смачного!