Профітролі із заварним кремом

Всім привіт, друзі! Сьогодні готуватимемо з вами легкі, ніжні профітролі з дуже смачним кремом.

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • Заварний крем.
    · У сотейник наллю молоко і поставлю на вогонь, доводимо до кипіння та знімаємо з вогню.
    · З’єднаємо жовтки та крохмаль у однорідну масу. Додаємо цукор і добре перемішуємо. Тепер у жовтки додаємо гаряче молоко партіями. Ставимо на вогонь і варимо кілька хвилин після закипання, нам потрібно, щоб крем загуснув. Далі перекладаємо в чашу, додаємо вершкове масло перемішуємо. Накриваємо плівкою в контакт і прибираємо в холодильник, до повного остигання крему.
    · Заварне тісто. У сотейнику з’єднуємо воду, сіль, вершкове масло, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Далі додаємо борошно і добре перемішуємо. Ставимо на вогонь і заварюємо тісто, протягом 2-3 хвилин, постійно заважаємо. Яйця попередньо розбити, збовтати і додавати трохи. Щоразу добре втручаємо яйце
    · Відсаджуємо на силіконовий або тефлоновий килимок, можна використовувати пергамент, але ви повинні бути впевнені в його якості, і в тому, що до нього не прилипнуть профітролі. Зверху всі нерівності притискаємо пальчиком, змоченим у воді.
    · Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку, приблизно на 25-30 хвилин. Духовку перші 20 хвилин відкривати не можна, інакше профітролі обпадуть. Після того як профітролі спекли даємо їм охолонути.
    · Повернемося до крему. Холодні, жирні вершки збиваємо із цукровою пудрою до стійких пік. Тепер вершки з’єднуємо з заварним кремом, що остигнув. І начиняємо наші профітролі. Додатково кожну пирожку окуну в розтоплений шоколад і посиплю арахісом.
    Смачного.
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: