Всім привіт, друзі! Сьогодні готуватимемо з вами легкі, ніжні профітролі з дуже смачним кремом.
Інгредієнти
- Заварне тісто
- вода 125 мл.
- борошно 80 гр.
- вершкове масло 50 гр.
- сіль дрібка
- яйця 2-3 шт
- Крем Дипломат
- молоко 250 мл.
- жовтки 3 шт.
- цукор 50 гр.
- крохмаль кукурудзяний 25 гр.
- вершкове масло 25 мл.
- вершки 33% 60 мл.
- цукрова пудра 10 гр.
Кроки
-
Заварний крем.
· У сотейник наллю молоко і поставлю на вогонь, доводимо до кипіння та знімаємо з вогню.
· З’єднаємо жовтки та крохмаль у однорідну масу. Додаємо цукор і добре перемішуємо. Тепер у жовтки додаємо гаряче молоко партіями. Ставимо на вогонь і варимо кілька хвилин після закипання, нам потрібно, щоб крем загуснув. Далі перекладаємо в чашу, додаємо вершкове масло перемішуємо. Накриваємо плівкою в контакт і прибираємо в холодильник, до повного остигання крему.
· Заварне тісто. У сотейнику з’єднуємо воду, сіль, вершкове масло, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Далі додаємо борошно і добре перемішуємо. Ставимо на вогонь і заварюємо тісто, протягом 2-3 хвилин, постійно заважаємо. Яйця попередньо розбити, збовтати і додавати трохи. Щоразу добре втручаємо яйце
· Відсаджуємо на силіконовий або тефлоновий килимок, можна використовувати пергамент, але ви повинні бути впевнені в його якості, і в тому, що до нього не прилипнуть профітролі. Зверху всі нерівності притискаємо пальчиком, змоченим у воді.
· Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку, приблизно на 25-30 хвилин. Духовку перші 20 хвилин відкривати не можна, інакше профітролі обпадуть. Після того як профітролі спекли даємо їм охолонути.
· Повернемося до крему. Холодні, жирні вершки збиваємо із цукровою пудрою до стійких пік. Тепер вершки з’єднуємо з заварним кремом, що остигнув. І начиняємо наші профітролі. Додатково кожну пирожку окуну в розтоплений шоколад і посиплю арахісом.
Смачного.