Усі ми любимо страви з картоплі. Але якщо набридло звичайне пюре, раджу спробувати приготувати з нього картопляні коржики із зеленню. Особливо актуально, якщо пюре залишилося вчора.
Інгредієнти
Порції: –+
- картопляне пюре 4 ст.л.
- борошно пшеничне 4 ст.л.
- олія соняшникова 1 ст.л.
- сіль
- чорний перець
- цибуля зелена
Кроки
-
У ємність насипаємо борошно, картопляне пюре, наливаємо олію, солимо і перчимо за смаком.
Зелену цибулю дрібно нарізаємо. Додаємо до маси та замішуємо тісто. -
Тісто розгортаємо в невелику ковбаску і потім ділимо його на 4 частини. З кожної частини формуємо кульку.
Кожну кульку розкочуємо до товщини не більше 0,5 см. -
На сковороду, змащену олією, викладаємо коржик і обсмажуємо з кожного боку по кілька хвилин до появи золотистих плям.
-
Подаємо такі коржики зі сметаною. Вони дуже смачні поки що гарячі. Хоча холодні також смачно.
Смачного!