Найсмачніший манник! Як зробити найсмачніший манник швидко, просто та бюджетно! Дуже легко із простих продуктів. Пісна випічка, яка вас підкорить із першого шматочка. Рецепт манника дуже доступний, легкий, готується на два-три рази, без зайвих зусиль з продуктів, які завжди є під рукою.
Інгредієнти
Порції: –+
- манка 200 г
- борошно 4 ст.л.
- цукор 6 ст.л.
- розпушувач тіста 10 г або 1 пакетик
- рослинна олія 5 ст.л.
- вода 200 мл
- ваніль ½ ч.л.
- лимонний сік 1 ч.л.
- цедра лимона чи апельсина 1 шт
- сіль 1 дрібка
Кроки
-
1. Змішуємо: манку, ваніль (або ванільний цукор), цукор, олію та воду. Даємо набрякнути 30-40 хвилин.
2. Додаємо в борошно розпушувач і дрібку солі.
3. Додаємо в тісто з манки борошно з розпушувачем та 1 ч. л. лимонного соку. Добре перемішуємо віночки. -
4. Додаємо в масу цедру лимона або апельсина, за смаком та за бажанням.
5. Викладаємо у попередньо змащену олією форму для випічки.
6. Час випікання 35-40 хвилин за 180 градусів. Перевіряємо готовність шпажкою.
7. Даємо маннику охолонути. Розрізаємо навпіл. Змащуємо першу половину манника варенням. Накриваємо другою половиною пирога манника. Посипаємо цукровою пудрою.
Приємного чаювання!