Густий суп з восьминогом

Це один із найсмачніших супів, який я куштувала. Готується швидко та просто.

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • Готуємо восьминога. Миємо восьминога під проточною водою.
    Якщо у вас цілий восьминіг, видаляємо у нього жорстку дзьобу, відрізаємо частину голови з очима. Ставимо на плиту каструлю з водою, доводимо до кипіння, закладаємо в неї восьминога-можна цілком, можна порізати на кілька частин. Знімаємо піну, зменшуємо вогонь наполовину і варимо хвилин 40.
    Проткніть щупальця зубочисткою або вилкою. Якщо входить легко-готово. Зливаємо воду, остуджуємо, миємо щупальця-видаляємо темний наліт. Потім ріжемо щупальця шайбами товщиною 1 сантиметр. Перекладаємо в миску, відставляємо на якийсь час.
    Займемося супом:
    Картоплю та моркву чистим, ріжемо дрібно. Цибулю-порей обрізаємо зверху-знизу на півсантиметра (не замінювати звичайною білою цибулею), потім розрізаємо уздовж навпіл, миємо листя під проточною водою. Ріжемо цибулю-порей півкільцями і зелену і білу частину, помідори миємо.
    Наливаємо в каструлю воду, доводимо до кипіння, закладаємо моркву, картоплю, цибулю та цілі помідори, солимо, перчимо. Через п’ять хвилин помідори виймаємо шумівкою, остуджуємо, знімаємо шкуру, ріжемо дрібно і перекладаємо назад у каструлю. Варимо суп до готовності хвилин 15-20. Хвилин за п’ять до закінчення варіння перекладаємо в каструлю підготовлені шматочки восьминога та дрібнопорізану петрушку.
    Під час подачі можна додати сметану.
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: