Це один із найсмачніших супів, який я куштувала. Готується швидко та просто.
Інгредієнти
- Варіння восьминога
- Восьминіг 700 Гр
- вода 1.5 Літра
- Для супу
- Картопля 3 шт
- морква 1 шт
- Зелена цибуля 1 шт
- Помідори 3 шт
- петрушка 1 Пучок
- вода 1.5 Літра
- сіль перець
Кроки
-
Готуємо восьминога. Миємо восьминога під проточною водою.
Якщо у вас цілий восьминіг, видаляємо у нього жорстку дзьобу, відрізаємо частину голови з очима. Ставимо на плиту каструлю з водою, доводимо до кипіння, закладаємо в неї восьминога-можна цілком, можна порізати на кілька частин. Знімаємо піну, зменшуємо вогонь наполовину і варимо хвилин 40.
Проткніть щупальця зубочисткою або вилкою. Якщо входить легко-готово. Зливаємо воду, остуджуємо, миємо щупальця-видаляємо темний наліт. Потім ріжемо щупальця шайбами товщиною 1 сантиметр. Перекладаємо в миску, відставляємо на якийсь час.
Займемося супом:
Картоплю та моркву чистим, ріжемо дрібно. Цибулю-порей обрізаємо зверху-знизу на півсантиметра (не замінювати звичайною білою цибулею), потім розрізаємо уздовж навпіл, миємо листя під проточною водою. Ріжемо цибулю-порей півкільцями і зелену і білу частину, помідори миємо.
Наливаємо в каструлю воду, доводимо до кипіння, закладаємо моркву, картоплю, цибулю та цілі помідори, солимо, перчимо. Через п’ять хвилин помідори виймаємо шумівкою, остуджуємо, знімаємо шкуру, ріжемо дрібно і перекладаємо назад у каструлю. Варимо суп до готовності хвилин 15-20. Хвилин за п’ять до закінчення варіння перекладаємо в каструлю підготовлені шматочки восьминога та дрібнопорізану петрушку.
Під час подачі можна додати сметану.