Калач з цільнозерновим борошном та кунжутом

Ароматний, смачний хліб із обсмаженим кунжутом.

Кроки
Друк
  • Перша опара : Все перемішати. Повинне вийти м’яке тісто. Миску накрити плівкою і залишити для ферментації за кімнатної температури на 10-14 годин.
    Друга опара : Все перемішати. Тісто має вийти як густа каша. Накрити миску плівкою та залишити при кімнатній температурі на 10-14 годин.
    Тісто : Змішати всі інгредієнти для тіста та місити міксером хвилин 10 або руками хвилин 20-30. Тісто виходить м’яке, трохи липке. Перекласти тісто в миску, змащену олією, накрити рушником і залишити на 1,5 години в теплому місці. Через 30 хвилин скласти тісто методом Stretch & fold, що означає “розтягнути і скласти”: розтягнути тісто в невеликий прямокутник, підняти руками та відтягнути одну сторону тіста, скласти до центру. Те саме зробити з протилежною стороною – відтягнути її і скласти, але вже не до середини, а на всю частину тіста внахлест. Потім відтягнути третій бік, скласти до середини. І відтягнути четвертий бік тіста. Накрити четвертою стороною все тісто. Таким чином виходить маленький квадрат. Перевернути його швом униз у миску. Через 30 хвилин повторити складання.
    Тісто розділити на 2 частини та надати їм круглу форму. Накрити та залишити на 15 хвилин.
    Усередині кулі зробити отвір і розтягнути тісто в кільце.
    Покласти кільце на лист, застелений пергаментом, накрити рушником і дати підійти протягом 75 хвилин (я залишала на 50 хвилин).
    На хлібі зробити надрізи.
    Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 250 С перші 10 хвилин із парою, потім знизити температуру до 200С, випустити пару та пекти ще хвилин 25 без пари.
    Готовий хліб остудити на решітці.
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: