Чудовий ніжний салат із морепродуктів, в якому кальмар ЗАВЖДИ м’який
Інгредієнти
Кроки
-
Спочатку відварюємо кальмара. Підготовлену тушку (з якої видалені начинки і тверда шікірка) миємо, знімаємо плівку. У каструлю наливаємо воду, доводимо її до кипіння, закладаємо кальмара і варимо хвилин 30 – 40. Готовність перевіряємо зубочисткою або вилкою. Якщо входить легко-кальмар готовий. Можна, звичайно, спробувати метод – потримати кальмара в киплячій воді півтори хвилини, але при цьому способі варіння кальмар у мене практично завжди виходить як гумовий. Тут за 30 хвилин кальмар м’який та ніжний. при варінні не солимо, а то затвердіє.
Готового кальмара дістаємо з води, охолоджуємо, за необхідності знімаємо плівку. Ріжемо кальмара дрібними шматочками. -
Готуємо салат.
Курячі яйця відварюємо 10 хвилин, остуджуємо, очищаємо від шкаралупи, ріжемо дрібно. Перекладаємо в салатник
Моркву варимо хвилин 10-15, остуджуємо, чистимо від шкіри, ріжемо кубиками. Перекладаємо в салатник
Авокадо ріжемо навпіл, видаляємо кісточку, чайною ложечкою потроху дістаємо м’якоть плода, перекладаємо салатник. Якщо авокадо немає, нічого страшного, без нього теж смачно
Оливки дістаємо зі баночки, ріжемо дрібно, перекладаємо в салатник.
Консервований горошок (можна використовувати консервовану кукурудзу) відкриваємо, зливаємо рідину, висипаємо з баночки в салатник -
Креветки можна використовувати заморожені. Для цього їх треба просто дістати з морозилки та розморозити. Злити відталу рідину, креветки порізати і додати в салатник
-
У салатник додаємо заздалегідь підготовленого кальмара, майонез, сіль. перемішуємо.