Маффіни з ягодами та горіховим штрейзелем

Смачні, ніжні маффіни з медовою ноткою.
Мед для цих маффінів краще брати нейтральний, добре підійде липовий. Частину меду можна замінити на кленовий сироп.
Горіхове борошно для штрейзеля можна брати будь-яке. Також її можна приготувати самостійно, перемоливши горіхи до стану борошна. Т.к. у мене було мало горіхів, то штрейзеля я приготувала половину порції.
З ягід я взяла заморожену чорну смородину, автор мав свіжу лохину.

Автор: Андрій Рудьков

Кроки
Друк
  • Змішати борошно та розпушувач.
    Вершкове масло кімнатної температури збити міксером на високій швидкості 3-5 хвилин.
    Додати до олії сіль та цукор і знову збити на високій швидкості.
    Додати мед і добре збити до однорідності.
    Додати яйця і знову добре перемішати.
    Додати половину борошна та перемішати.
    Влити половину молока. Перемішати.
    Всипати частину борошна, що залишилася, і перемішати.
    Додати залишок молока і знову збити до однорідної та гладкої консистенції.
    Миску з тістом накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на ніч, щоб борошно наситилося вологою і готові маффіни були соковитими. Тісто можна зберігати в холодильнику не більше 2-х діб.
    Для штрейзелю змішайте сухі інгредієнти. Вершкове масло з морозилки натерти на тертці або порубати на маленькі кубики, додати в суху суміш. Руками перетирати масу до однорідного тісту. Зібрати тісто в шар, накрити плівкою і прибрати в холодильник мінімум на 1 годину (я прибирала на ніч).
    Якщо тісто для маффінів буде занадто густим після холодильника, дати йому постояти при кімнатній температурі 20 хвилин і збити міксером.
    Перед випіканням до тіста потрібно додати ягоди. Якщо ягоди заморожені, їх потрібно обваляти в борошні. Акуратно перемішати тісто, щоб ягоди не пом’ялися.
    Викласти тісто у форми на 2/3 (у мене вийшло 17 шт по 40г).
    Штрейзель пропустити через велике сито або натерти на дрібній тертці.
    Посипати майбутні мафіни крихтою.
    Випікати в наперед розігрітій духовці до 180С до повної готовності ~ 20-30 хвилин.
    Як тільки маффіни будуть готові, дати їм охолонути у формах хвилин 7. Потім ще теплими прибрати в контейнер на 5-6 годин. Зберігати кілька днів на столі або 3-4 дні в холодильнику.
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: