Повітряні м’які булочки. Наступного дня залишаються такі ж м’які.
Інгредієнти
- тісто:
- борошно пшеничне г
- молоко 300 мл
- дріжджі свіжі 10 г
- вершкове масло 70 г
- куряче яйце 1 шт
- цукор 1 ч.л.
- сіль 1.5 ч.л.
- Для посипання:
- мак, кунжут
- Для змащування:
- жовток яєчний 1 шт
- молоко 1 ч.л.
Кроки
-
У теплому молоці розчинити дріжджі та цукор. Залишити на 15 хвилин до появи “шапочки”.
У дріжджовий коктейль додати яйце, розтоплене вершкове масло, сіль, перемішати. Поступово всипаючи борошно, замісити тісто. Борошно може піти трохи більше чи менше. Мені знадобилося 560г борошна.
Тісто прибрати у тепле місце для підйому на 1-1,5 години.
Тісто, що підійшло, розділити на 16 частин. З кожної сформувати круглу булочку, змастити сумішшю із жовтка з молоком, обсипати маком та/або кунжутом. Залишити для підйому хвилин на 30. Перед випіканням зробити зверху хрестоподібні надрізи.
Пекти в заздалегідь розігрітій духовці до 180С хвилин 20-25.