Булочки с маком и кунжутом

Повітряні м’які булочки. Наступного дня залишаються такі ж м’які.

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • У теплому молоці розчинити дріжджі та цукор. Залишити на 15 хвилин до появи “шапочки”.
    У дріжджовий коктейль додати яйце, розтоплене вершкове масло, сіль, перемішати. Поступово всипаючи борошно, замісити тісто. Борошно може піти трохи більше чи менше. Мені знадобилося 560г борошна.
    Тісто прибрати у тепле місце для підйому на 1-1,5 години.
    Тісто, що підійшло, розділити на 16 частин. З кожної сформувати круглу булочку, змастити сумішшю із жовтка з молоком, обсипати маком та/або кунжутом. Залишити для підйому хвилин на 30. Перед випіканням зробити зверху хрестоподібні надрізи.
    Пекти в заздалегідь розігрітій духовці до 180С хвилин 20-25.
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: