Всім привіт, друзі! Сьогодні готуватимемо вершковий паску. М’який, пишний, ароматний, дуже дуже смачний і досить довго не черствіє.
Інгредієнти
- дріжджі 7 гр.
- борошно 400 гр.
- ванілін
- вершки 33% 200 мл.
- цукор 130 гр.
- вершкове масло 100 гр.
- сіль
- куряче яйце 2 шт
- журавлина 160 гр.
- цедра апельсина
- ароматний алкоголь 50 мл.
Кроки
-
Журавлину замочу в ароматному алкоголі (у мене віскі), можна замінити на сік апельсина або лимона.
· У мене дріжджі в гранулах, їх попередньо потрібно замочити. У теплі вершки висипаю дріжджі та залишаю на 10 хвилин. Тепер зробимо опару. Вершки з дріжджами з’єднуємо з 2 ст. цукру та 3 ст.л. борошна. Цукор і борошно, я беру від загальної кількості інгредієнтів. Замішуємо тісто трохи густіше, ніж на оладки і залишаємо в теплому місці на 15 хвилин.
· А поки зб’ємо яйця з цукром, ваніліном та сіллю. Маса світлішає і збільшиться в обсязі.
· Додаємо тепле вершкове масло в тісто і добре вимішуємо. Потім збиті яйця, акуратно, але ретельно перемішуємо масу, до об’єднання інгредієнтів.
· Потім просіюємо борошно та замішуємо тісто. Відправляємо назад у тепле місце ще на годину-1.5. Тісто має збільшитися втричі.
· У тісто додаємо журавлину, добре перемішуємо і я залишаю ще на 30 хвилин.
· Тісто, що підійшло, розкладаю за формами. У мене 2 форми 11 см у діаметрі, в такі форми я поклала 350 г тісту. І 3 форми по 7 см. у них поклала по 110 гр. Залишаю постояти ще на 20 хвилин, а поки що розігрію духовку до 180 градусів.
· Верх тіста змащу жовтком і відправляю маленькі форми приблизно на 20 хвилин. Великі на 35-40 хвилин
· Виймаємо з духовки даємо охолонути і поливаємо глазур’ю. У мене найулюбленіший рецепт глазурі, це на желатин рецепт вже є на каналі https://youtu.be/snpjvzuAkc4
Смачного.