Вареники з картоплею

Вареники – це завжди просто, швидко, доступно та смачно.
Головний секрет вареників з картоплею – це великий розмір вареників (як дитяча долоня) та додавання смаженої до золотистого кольору цибулі.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
Друк
  • Тісто:
    Додаємо сіль у воду (у нас кімнатної температури). Перемішуємо.
    Борошно всипаємо в ємність для замішування тіста.
    Додаємо яйце.
    Додаємо потихеньку воду в борошно, одночасно замішуючи тісто.
    Борошна може знадобитися трохи менше або трохи більше, все залежить від розміру яйця та від якості борошна.
    Вимішуємо тісто 5 хвилин.
    Залишимо відпочивати на 20 хвилин (поки відварюється картопля).
    Начинка:
    Картоплю очистити, розрізати навпіл і відварити у підсоленій воді до готовності (приблизно 20 хвилин – час залежить від сорту картоплі).
    Злити воду. Додати в картоплю вершкове масло та чорний мелений перець (перець можна не додавати, це до смаку).
    Добре розминаємо товкачем до однорідності.
    Даємо начинці повністю охолонути.
    Також у картоплю, за бажанням, можна додати обсмажену цибулю, сало, гриби тощо, зменшивши при цьому кількість картоплі, щоб загальна кількість начинки була близько 500 гр.
    Піджарка:
    У сковороду додати вершкове масло і нарізану кубиками цибулю. Обсмажуємо цибулю до золотистості.
    Формування вареників:
    Розкочуємо тісто в пласт завтовшки 3 мм.
    За допомогою склянки вирізаємо кола.
    Викласти начинку чайною ложкою по центру заготовки з тіста. Скріплюємо краї тіста, формуючи вареник.
    Відправляємо вареники в киплячу підсолену воду (на 2 л води – 1 ч.л. солі) і дуже акуратно розмішуємо, щоб не злиплися.
    Варимо 3 хвилини після того, як вареники спливуть.
    У готові вареники додаємо піджарку та перемішуємо.
    Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: