Вареники – це завжди просто, швидко, доступно та смачно.
Головний секрет вареників з картоплею – це великий розмір вареників (як дитяча долоня) та додавання смаженої до золотистого кольору цибулі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тісто
- борошно 400 г.
- вода 150 мл
- сіль 1 ч.л.
- куряче яйце 1 шт.
- Начинка
- Картопля 500 г
- вершкове масло 30 г
- сіль за смаком
- свіжомелений перець за смаком
- піджарка
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- вершкове масло 20 г.
Кроки
-
Тісто:
Додаємо сіль у воду (у нас кімнатної температури). Перемішуємо.
Борошно всипаємо в ємність для замішування тіста.
Додаємо яйце.
Додаємо потихеньку воду в борошно, одночасно замішуючи тісто.
Борошна може знадобитися трохи менше або трохи більше, все залежить від розміру яйця та від якості борошна.
Вимішуємо тісто 5 хвилин.
Залишимо відпочивати на 20 хвилин (поки відварюється картопля).
Начинка:
Картоплю очистити, розрізати навпіл і відварити у підсоленій воді до готовності (приблизно 20 хвилин – час залежить від сорту картоплі).
Злити воду. Додати в картоплю вершкове масло та чорний мелений перець (перець можна не додавати, це до смаку).
Добре розминаємо товкачем до однорідності.
Даємо начинці повністю охолонути.
Також у картоплю, за бажанням, можна додати обсмажену цибулю, сало, гриби тощо, зменшивши при цьому кількість картоплі, щоб загальна кількість начинки була близько 500 гр.
Піджарка:
У сковороду додати вершкове масло і нарізану кубиками цибулю. Обсмажуємо цибулю до золотистості.
Формування вареників:
Розкочуємо тісто в пласт завтовшки 3 мм.
За допомогою склянки вирізаємо кола.
Викласти начинку чайною ложкою по центру заготовки з тіста. Скріплюємо краї тіста, формуючи вареник.
Відправляємо вареники в киплячу підсолену воду (на 2 л води – 1 ч.л. солі) і дуже акуратно розмішуємо, щоб не злиплися.
Варимо 3 хвилини після того, як вареники спливуть.
У готові вареники додаємо піджарку та перемішуємо.
Смачного!