Соковиті, смачні та ніжні реберця, запечені в духовці.
Інгредієнти
Порції: –+
- для рецепту
- ребра свинячі 1 кг
- паприка солодка 1 ч.л.
- паприка копченая 1 ч.л.
- імбир сушений мелений ½ ч.л.
- часник сушений мелений ½ ч.л.
- суміш подрібнених перців 1 ч.л.
- мелений гострий перець чилі 1 за смаком
- сіль 2 ч.л.
- Глазур
- апельсин 1 шт
- кетчуп 2 ст.л.
- оцет винний 1 ст.л.
- Гострий соус 1 за смаком
- соус барбекю 2 ст.л.
- гірчиця 2 ч.л.
- мед 1 ч.л.
Кроки
-
Свинячі реберця моєму, сухим паперовим рушником. Знімаємо плівку з ребер.
Змішати всі сухі спеції (паприка, часник, імбир, суміш перців) та сіль.
Натерти реберця сумішшю сухих спецій з кожного боку.
Обернути ребра в спеціях пергаментним папером та фольгою.
Запікаємо у духовці при температурі 160 градусів приблизно 90 хвилин.
У цей час приготуємо глазур: змішати в сотейнику мед, гірчицю, кетчуп, соус барбекю, гострий соус, винний оцет і одного апельсина.
Поставити сотейник на вогонь та довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму і постійно помішуючи варити приблизно 5 хвилин (суміш має стати в’язкою). Забрати з вогню.
Після часу випікання дость ребра і розгорнути фольгу. Ребра перекладемо на решітку, встановлену над листм. Змастити реберця глазур’ю.
Відправимо лист назад в духовку на 10 хвилин при температурі 180-200 градусів, щоб реберця підрум’янилися.
Свинячі реберця готові.
До них підійде будь-який гарнір, зелень та домашні соління.