Всім привіт! Так хочеться пиріжків з капустою, але немає часу і руки тістом не хочеться бруднити – на цей випадок у мене є лінивий рецепт таких пиріжків. Тісто ми замішуємо ложкою або лопаткою.
Інгредієнти
- Для начинки
- капуста білокочанна 400 г
- морква 1 шт
- цибуля ріпчаста 1 шт
- сіль за смаком
- перець чорний за смаком
- олія рослинна для смаження 2 ст.л
- Для тіста
- куряче яйце 2 шт
- кефір 400 мл
- розпушувач 1 ч.л.
- борошно пшеничне 350 г
- сіль ⅓ ч.л.
Кроки
-
Одну цибулину нарізаємо кубиками, моркву натираємо на великій тертці, подрібнюємо капусту.
Цибулю обсмажуємо на олії до прозорості потім додаємо терту моркву і обсмажуємо ще кілька хвилин. Додаємо капусту, сіль, перець і тушкуємо близько 15 хвилин до готовності, періодично помішуючи. Капуста має вийти м’якою.
Для тіста: два яйця підсолюємо та збовтуємо.
Беремо кефір, додаємо розпушувач і добре перемішуємо. Вливаємо до яєць і перемішуємо. 350 г борошна поступово вводимо у тісто. Коли тісто стає густим додаємо капусту і перемішуємо, так начинка добре розподілитися в тісті. Додаємо борошно, що залишилося, і замішуємо остаточно.
Далі беремо дві ложки, так зручніше нам формуватиме пиріжки і викладаємо на сковороду з олією, обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору.
Смажимо на середньому вогні, щоб добре пиріжки пропеклися.
Ось такі смачні та швидкі пиріжки у нас вийшли. Усім приємного апетиту та відмінного настрою.