Хто шукав і не міг знайти рецепт найсмачнішого напою на світі? Сьогодні, тут і зараз ви знайшли його
Так, це ВІН! Відвар шипшини, в який закохані всі, хто бував у дитячому садку, пологовому будинку або лікарні
Закохані всі, а ось вдома його повторюють чомусь одиниці. Більшість вважають за краще його згадувати, страждати по ньому, зітхати мрійливо і нічого не робити для того, щоб знову з ним зустрітися в більш домашній, ніж лікарня, обстановці. Та ж історія, до речі, і з омлетом, як у шкільній їдальні
Ми з вами не як усі, ми не чекатимемо, доки знову потрапимо в лікарню, щоб насолодитися заповітною шипшиною – ми приготуємо його самі, за півгодини, дивуючись, наскільки це, виявляється, елементарний процес, і як це у нас півжиття пройшло без відвару шипшини! :)))
- вода 1.5 л
- цукор 4-5 ст.л.
- Шипшина (сушена) 70 г
-
70 г сушеної шипшини насипаємо в ковшик.
-
Заливаємо приблизно склянкою води.
-
Ставимо на конфорку та доводимо до кипіння. І далі наше завдання, як я вже говорила у вступі, розварити шипшину буквально в кашу. Робити це можна як під кришкою, так і без кришки. Під кришкою буде швидше, води википить менше, витяг включати не треба і вогонь під ковшком можна буде зробити тихіше. У мене шипшини, щоб розваритися, потрібно близько 20 хвилин.
-
Приблизно через 15 хвилин варіння, пробуємо розім’яти шипшину картоплею м’якою. Якщо бачите і відчуваєте, що він ще жорсткий, то поваріть ще кілька хвилин. Ягоди картоплею м’якою ви вже пошкодили, і процес піде тепер швидше.
-
Коли шипшина у нас зовсім розварилася, як слід її розминаємо.
-
Додаємо цукор. Я додаю 4-5 столових ложок цукру на півтора літри напою. А ви дієте відповідно до ваших уподобань і переконань.
-
Доливаємо в ковшок води до півтора літрів (можна холодної, можна гарячої), знову доводимо до кипіння.
-
Знімаємо з вогню, проціджуємо. Я іноді залишаю напій непроцідженим до повного остигання. Тож як хочете: можна відразу процідити, а можна потім.
-
І п’ємо гарячим чи холодним.
Приємного апетиту і не бійтеся експериментувати!