Шипшина як у лікарні, пологовому будинку чи дитячому садку: відвар із сушених ягід

Хто шукав і не міг знайти рецепт найсмачнішого напою на світі? :) Сьогодні, тут і зараз ви знайшли його :) Так, це ВІН! Відвар шипшини, в який закохані всі, хто бував у дитячому садку, пологовому будинку або лікарні :) Закохані всі, а ось вдома його повторюють чомусь одиниці. Більшість вважають за краще його згадувати, страждати по ньому, зітхати мрійливо і нічого не робити для того, щоб знову з ним зустрітися в більш домашній, ніж лікарня, обстановці. Та ж історія, до речі, і з омлетом, як у шкільній їдальні :) Ми з вами не як усі, ми не чекатимемо, доки знову потрапимо в лікарню, щоб насолодитися заповітною шипшиною – ми приготуємо його самі, за півгодини, дивуючись, наскільки це, виявляється, елементарний процес, і як це у нас півжиття пройшло без відвару шипшини! :)))

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
Друк
  • 70 г сушеної шипшини насипаємо в ковшик.
  • Заливаємо приблизно склянкою води.
  • Ставимо на конфорку та доводимо до кипіння. І далі наше завдання, як я вже говорила у вступі, розварити шипшину буквально в кашу. Робити це можна як під кришкою, так і без кришки. Під кришкою буде швидше, води википить менше, витяг включати не треба і вогонь під ковшком можна буде зробити тихіше. У мене шипшини, щоб розваритися, потрібно близько 20 хвилин.
  • Приблизно через 15 хвилин варіння, пробуємо розім’яти шипшину картоплею м’якою. Якщо бачите і відчуваєте, що він ще жорсткий, то поваріть ще кілька хвилин. Ягоди картоплею м’якою ви вже пошкодили, і процес піде тепер швидше.
  • Коли шипшина у нас зовсім розварилася, як слід її розминаємо.
  • Додаємо цукор. Я додаю 4-5 столових ложок цукру на півтора літри напою. А ви дієте відповідно до ваших уподобань і переконань.
  • Доливаємо в ковшок води до півтора літрів (можна холодної, можна гарячої), знову доводимо до кипіння.
  • Знімаємо з вогню, проціджуємо. Я іноді залишаю напій непроцідженим до повного остигання. Тож як хочете: можна відразу процідити, а можна потім.
  • І п’ємо гарячим чи холодним.
    Приємного апетиту і не бійтеся експериментувати!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: