Тертий пиріг з яблучками.

Всім привіт! Сьогодні я хочу поділитися з вами одним із моїх улюблених рецептів, який готувала моя бабуся — тертим пирогом із яблуками. Ця випічка є ідеальним поєднанням ніжного тіста та ароматних яблук з легкою кислинкою. Для начинки можна використовувати не лише яблука, а й джем чи варення. А ще він чудово підходить як для сімейного чаювання, так і для частування гостей. Тому не зволікаємо і приступимо до приготування!

Кроки
Друк
  • 1. У великій мисці змішайте м’яке вершкове масло, цукор, ванільний цукор і щіпку солі за допомогою занурювального блендера або звичайного міксера до отримання однорідної маси.
    2. Додайте по одному яйцю кімнатної температури, збиваючи після кожного, доки не вийде однорідна масляна суміш.
    3 В окремій мисці змішайте 3 столові ложки борошна з 1 чайною ложкою розпушувача і добре перемішайте. Це дозволить рівномірно розподілити розпушувач у тесті. Додайте отриману суміш до масляної суміші та ретельно перемішайте. Поступово додавайте борошно, продовжуючи заважати лопаткою, доки тісто не стане зручним для замішування руками.
    Перекладіть тісто на стіл, попередньо припорошивши його борошном. Замішуйте тісто, додаючи|добавляти| борошно в міру необхідності, доки не досягнете потрібної консистенції. Враховуйте, що масло швидко вбирає борошно, тому працюйте швидко. Готове тісто має бути м’яким, еластичним і не прилипати до рук.
    4. Розділіть тісто на дві частини, одну більшу, іншу менше. Заморозьте у пакеті меншу частину на 30 хвилин.
    5. Розігрійте духовку до 180°C і підготуйте лист з пекарським папером.
    6. Викладіть більшу частину тіста на лист, рівномірно розподіліть його руками по всій поверхні. Можна перекласти папір з тістом на стіл і розкачати за допомогою качалки.
    Перекладіть на лист папір із тістом і рівняйте до бортиків.
    7. Викладіть лист з тістом у холодильник, щоб воно не розтануло, доки робити начинку.
    8. Натріть яблука на великій тертці, додайте лимонний сік та цукор. Згасіть яблука на сковороді до випаровування зайвої рідини, близько 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
    9. Викладіть начинку на підготовлене тісто на деку і рівномірно розподіліть по всьому периметру.
    10. Натріть заморожену частину тіста на великій тертці зверху начинки.
    11. Запікайте в розігрітій духовці пиріг близько 40 хвилин до золотистого кольору.
    12. Дайте пиріг повністю охолонути перед нарізкою. Подавайте до чаю та насолоджуйтесь смаком!
    Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: