Торт – Тістечко ПАВЛОВА. Повітряний десерт

Десерт «Павлова» – повітряне тістечко з хрусткою скоринкою безе та вологою серединкою, як у суфле. Така приємна текстура у безе виходить завдяки доданню в меренг крохмалю.
Десерт Павлова можна готувати у вигляді великого торта чи порційних тістечок. А в якості начинки та прикраси використовують збиті вершки та будь-які ягоди чи фрукти. Поєднання Полуниця зі Сливками – просто чудово! Спробуйте!

Кроки
Друк
  • Розбиваю 4 яйця та відокремлюю білки від жовтків.
    Миска для збивання білків повинна бути сухою та чистою, без слідів жиру. А також щоб білки швидко і добре збилися, намагайтеся, щоб у білок не потрапило ні краплі жовтка.
    Збиваю білки на середній швидкості міксера до пишної піни.
    І в 3 прийоми всипаю 200 г цукру.
    Щоразу після додавання цукру, білки добре збиваю.
    Білки добре збилися, так добре вони тримають форму і зберігають малюнок.
  • Додаю 1 ст. Кукурудзяний крохмаль.
    Акуратно перемішую.
  • Лист застилаю пергаментом.
    І розділяю збиті білки на 4 рівні частини – у мене вийде 4 гігантських тістечок :)
    Ложкою або лопаткою можна трохи підрівняти збиті білки і зробити якийсь малюнок.
  • Духовку розігріваю до 100-110ºC і підсушую безе 1,5-2 години.
  • Безе охолонули. Зрізаю в них кришечки.
  • Тепер збиваю 200 г вершків із 1-2 ст.л. Цукрової пудри.
    Вершки я збила, вони добре тримають форму.
  • Нарізаю полуницю і заповнюю ягодами безе. Усередині безе утворюється велика порожнина, тому полуниці міститься досить багато.
  • І зверху кладу ложечку збитих вершків, вершків можна і більше. Кашу олією не зіпсуєш 😃
  • Це просто диво тістечка! І готуються вони дуже швидко та просто, вийде у всіх! З такими тістечками і торта не треба!
  • Безе хрумтить на весь будинок! :)
    Зовні тістечко виходить хрустким, а всередині м'яким, як суфле – така текстура досягається завдяки додаванню в білки крохмалю. І це дуже-дуже смачно!
  • Тістечка можна готувати не лише влітку, у сезон полуниці та інших ягід, але будь-якої пори року із зимовими фруктами. Найбільше, я обожнюю два смаки цих тістечок: з полуницею або з консервованими персиками.
    Обов'язково приготуйте, навіть не сумніваюся, що спробувавши раз, ви готуватимете їх постійно!
  • Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: