Рецепт з Поваренка від VeVeTa Tuk .
Інгредієнти
- фарш (яловичий, баранячий) 800 г
- кус-кус ½ склянки
- перець болгарський 1 шт
- кінза (петрушка) 1 пучок
- сіль
- каррі 1 ч.л.
- окріп 1 склянка
- олія для смаження
- Для панування
- борошно пшеничне 2 ст.л.
- куряче яйце 1 шт
Кроки
-
Кускус залити окропом, накрити і залишити до поглинання води (приблизно 10-15 хвилин). Якщо води виявиться забагато, то надлишки злити через сито. Кускус остудити.
Болгарський перець (бажано червоний) нарізати дрібним кубиком.
Кінзу (петрушку) порубати. В оригіналі використовується кінза, але я її не їм, тому замінила на петрушку.
Змішати фарш із кускусом, зеленню, болгарським перцем, додати сіль та каррі, ретельно перемішати.
Зліпити невеликі круглі котлетки. В одну тарілку насипаємо борошно, в іншу розбиваємо яйце і збовтуємо його вилочкою. Кожну котлетку спочатку обвалюємо у борошні, потім – у яйці.
Смажимо на сковороді на олії з 2-х сторін. Подаємо гарячими. Смачного!