Дуті коржики – це круглі коржі з “кишенькою” всередині. Найчастіше вони є основою для різних перекусів. У “кишеньку” можна покласти різну начинку. Такий корж можна їсти замість хліба. Під час випікання коржики реально надуваються.
Інгредієнти
Порції: –+
- борошно пшеничне 250 г
- цукор 6 г
- сіль 3 г
- дріжджі 6 г
- несолодкий йогурт 90 мл
- вода 100 мл
- рослинна олія 15 г
Кроки
-
У ємність просіюємо борошно, додаємо цукор, сіль, дріжджі та перемішуємо віночком.
Додаємо не солодкий йогурт, воду та олію, замішуємо тісто. Замішуємо м’яке еластичне тісто
Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо в теплому місці на 1 годину.
Тісто має збільшитись у 2 рази. -
Скочуємо тісто в ковбаску і розрізаємо на 5 частин формуючи кульки.
Накриваємо кульки рушником і залишаємо на 30 хвилин.
Після розкочуємо в коржик діаметром 15 см. -
І обсмажуємо на сухій сковороді до того моменту, поки не з’являться надуті бульбашки.
Перевертаємо і смажимо до надування.
Готові коржики трохи осідають. -
Готуємо начинку: У несолодкий йогурт додаємо мелений коріандр, пластівці чилі, паприку, каррі, сіль, чорний мелений перець, вичавлюємо пару зубчиків часнику і перемішуємо.
-
З курячих гомілок зрізаємо м’ясо.
Перемішуємо його з підготовленим маринадом і залишаємо на 30 хвилин.
На сковороді, змащеній олією, обсмажуємо куряче м’ясо до готовності. Потім ножем дрібно рубаємо. -
На відкритому вогні обсмажуємо болгарський перець, потім очищаємо і нарізаємо на смужки.
Півкільцями нарізаємо червону цибулю.
Частками нарізаємо томати. -
Коржик змащуємо улюбленим соусом, викладаємо лист салату, зверху м’ясо, за бажанням можна додати томатний соус.
-
Зверху кладемо болгарський перець, томати, цибулю, твердий сир та сир моцарелла.
-
Підсмажуємо на сухій сковороді до розплавлення сиру.
Коржики вийшли на заміну бургерам.
Смачного!