Коли ми заготовляли цю ікру на зиму вперше, зробили кілька баночок на пробу… До зими вже нічого не залишилося. Тому зараз заготовляємо про запас! Дуже добре підходить як додаток до інших страв.
Інгредієнти
Порції: –+
- для ікри
- баклажан(геліус) 4 кг
- помідор 1 кг
- цибуля ріпчаста 1 кг
- олія соняшникова 200 мл
- сіль за смаком
- цукор 1 ст.л.
Кроки
-
1. Для ікри використовую баклажани сорту геліус, вони дуже ніжні, немає гіркоти та насіння.
2. Баклажани та помідори моєму, баклажани очищаємо від шкірки. Всі овочі нарізаємо кубиками та змішуємо в глибокій мисці, додаємо сіль та цукор.
2. Тушкуємо в глибокій сковороді на олії до готовності, помішуючи.
3. Готову ікру закладаємо в банки, стерилізуємо 20 хвилин, а потім закочуємо кришками.