Чудова страва в сезон овочів.
Інгредієнти
Порції: –+
- для капусти
- цвітна капуста 500 г
- моцарелла 70 г
- вершкове масло 30 г
- борошно пшеничне 30 г
- молоко 250 мл
- майонез 2 ст.л.
- часник 1 зубчик
- орегано 1 ст.л.
- сіль за смаком
Кроки
-
1. З цвітної капусти видаляємо корінці і залишаємо лише головки, варимо головки у підсоленій воді 6 хвилин. Воду солимо рясно, капуста візьме солі ту кількість, яка їй потрібна.
2. Готуємо вершковий соус (Бешамель): топимо вершкове масло на повільному вогні, вводимо частинами борошно і перемішуємо до утворення грудочок (мішаємо швидко). Вливаємо молоко частинами, безперервно помішуючи, солимо і перемішуємо за годинниковою стрілкою, соус повинен стає густим.
3. Варену капусту викладаємо на пергамент, посипаємо орегано і змащуємо кожен шматочок соусом.
4. Робимо присипку: натираємо сир на великій тертці, додаємо дрібно нарізаний часник та майонез, перемішуємо.
5. Присипкою посипаємо шматочки капусти, ставимо в духовку на 5-6 хвилин, температура духовки 220С.