Сьогодні ми приготуємо дуже смачний та неймовірно простий у приготуванні вершковий пиріг. Пісочна хрумка основа у поєднанні з найніжнішим сметанним суфле. Начинка така ніжна та повітряна, ви почуєте як лопаються ці маленькі бульбашки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тісто
- жовтки 2 шт.
- цукор 70 гр.
- вершкове масло 80 гр.
- борошно 200 гр.
- розпушувач тіста 1 ч.л.
- крем- начинка
- вершки 20% 450 гр.
- білки 2 шт.
- цукор 80 гр.
- борошно 40 гр.
- ванілін 1.5 гр.
- сіль
Кроки
-
Жовтки із цукром перетираємо віночком до білої пишної маси.
-
Вливаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо.
-
Додаємо борошно та розпушувач. Замішуємо руками м’яке еластичне тісто.
-
Ділимо тісто навпіл.
-
Загортаємо кожну половинку в пакет і забираємо в морозильну камеру на 1 годину.
-
Через 1 годину збиваємо білки (які відокремили від жовтків) поступово додаючи цукор. Збиваємо до щільних піків (як на меренгу)
-
Додаємо сметану. Перемішуємо, не порушуючи структуру білків. Дуже ніжно.
-
Додаємо ванілін.
-
І додаємо борошно. Акуратно перемішуємо.
-
Форму (24 см) змащуємо вершковим маслом та припиляємо борошном. Вниз покласти кружок пергаменту.
-
Одну половину тіста натерти на великій тертці.
-
Викладаємо крем.
-
Зверху натерти другу половину тіста.
-
Поставити в духовку на температуру 175°С та випікати близько 45 хвилин.
-
Смачного!