Цей десерт з вишень та шоколаду був моїм улюбленим десь на початку 80-х років. Рецепт цей був опублікований у журналі “Робітниця”. Як я могла забути про цей рецепт, як тільки він потрапив мені на очі, я одразу згадала його чарівний смак і неймовірний аромат вишень та шоколаду.
Інгредієнти
Порції: –+
- вершкове масло 140 г
- цукор 100 г
- шоколад 50 г
- борошно 150 г
- яйця 4 шт
- Вишні 750 г
- цукрова пудра 2 ст.л.
Кроки
-
1. Розм’якшене вершкове масло збиваю із цукром.
2. Додаю жовтки та продовжую збивати.
3. Натираю в масу шоколад на дрібній тертці.
4. Білки збиваю до стійких піків.
5. Вводжу білки в масу, поступово додаю борошно і замішую тісто.
6. Форму вистилаю пергаментом, викладаю тісто, розрівнюю його, а поверх викладаю вишні.
7. Зверху вишні посипаю цукром, що залишився.
8. Відправляю десерт у розігріту духовку на температуру 180 градусів приблизно на 35-40 хвилин, залежно від духовки.
Всім добра!