Якщо ви любите Слойоні Пироги з Лавашу або Болгарську Баницю – цей пиріг або запіканка з лавашу з сиром та родзинками обов’язково припаде вам до смаку. Цю смачну випічку можна охарактеризувати 3 словами – швидко, просто та смачно.
Інгредієнти
Порції: –+
- лаваш (тонкий, вірменський) 6 листів
- яйця 3 шт
- сир кисломолочний 750 г
- сметана 450 мл
- кефір 450 мл
- родзинки 80 г
- цукор 5 ст.л.
- ванільний цукор 1 пакетик
- сіль 1 дрібка
Кроки
-
1. Беремо сир, додаємо 2 яйця та 450 мл кефіру, цукор за смаком, ванільний цукор та дрібку солі. Все добре перемішуємо.
2. Родзинки бажано заздалегідь трохи розпарити гарячою водою, близько 3-4 хвилин. Потім його потрібно просушити та відправити у сир. -
3. Для заливки змішуємо сметану з 1 яйцем і добре збиваємо віночком або вилочкою до однорідності.
4. Нарізаємо листи лаваша за розміром форми для випікання.
5. Змащуємо лист лаваша сумішшю зі сметани з яйцем. Зверху викладаємо трохи сиру із ізюмом. Накриваємо іншим листом лаваша і повторюємо те саме – змащуємо лист лаваша сумішшю зі сметани з яйцем, зверху викладаємо трохи сиру з родзинками і черговий лист лаваша. У такий спосіб формуємо весь пиріг.
6. Перед тим, як відправити пиріг у духовку, даємо настоятися йому 15-20 хвилин на столі, щоб лаваш трохи розм’як.
7. Випікаємо 30 хвилин при розігрітій до 180 градусів духовці. Можете збільшити температуру для отримання рум’янішої скоринки.
8. Готовий пиріг повинен трохи охолонути, тоді його буде легше розрізати та приємніше їсти. Подайте зі сметаною, чаєм, кавою, молоком або кефіром.
Смачного!