Крем-суп зі шпинатом можна готувати будь-якої пори року, навіть узимку, наприклад із заморожених продуктів. Але найкраще купити на ринку свіжий шпинат, лише з грядки! Адже це блюдо дає миттєвий заряд енергії!
Інгредієнти
Порції: –+
- шпинат 700 г
- цибуля ріпчаста 3 шт
- Картопля 2 шт
- Селера 3 стебла
- курячий бульйон 3 л
- вершкове масло 20 г
- вершки 100 мл
- часник 4 зубчик
- Сир чеддер 130 г
- вода 800 мл
- сіль за смаком
Кроки
-
1. Для початку потрібно нарізати цибулю, картопля і селера.
2. Обсмажуємо в каструлі у вершковому маслі для початку цибулю, потім картопля і селера.
3. Додаємо ще один кубик вершкового масла та 3 кубики курячого бульйону. -
4. Наливаємо воду. Я використовую фільтровану воду. Добре все перемішуємо і відправляємо в каструлю часник, пропущений через прес, потім шпинат.
5. Додаємо сіль та мелений чорний перець за смаком.
6. Нехай суп ще трохи повариться на повільному вогні приблизно 3-5 хвилин і вимикаємо вогонь. Він повинен охолонути, щоб ми могли його пюрерувати. -
7. Пюруємо суп занурювальним блендером або можна налити вміст у чашу блендера. Щоб суп був ніжнішим, гладкішим і приємнішим на смак, можна пропустити масу через сито.
8. Повертаємо суп на плиту. Його потрібно нагріти та налити вершки.
9. На завершення відправляємо в каструлю 1 упаковку сиру чеддер (8 тонких скибочок). Сир розчиниться в супі і надасть йому ще вершковий дуже приємний і насичений смак.
10. Після того, як сир повністю розчинився в супі, даємо супу повариться ще 2 хвилини і вимикаємо вогонь. -
Всім смачного!!!