Смачний, ніжний, ароматний гарбузовий кекс з апельсиновою ноткою. За рахунок просочення апельсиновим сиропом просто тане в роті.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста:
- гарбуз 200 г
- Апельсин 1 шт
- Сир кисломолочний 200 г
- вершкове масло 100 г
- яйця курячі 2 шт
- цукор 50 г
- ванільний цукор 10 г
- борошно 150 г
- розпушувач 10 г
- Для сиропу:
- вода 200 мл
- цукор 100 г
- апельсиновий сік 70 мл
Кроки
-
Гарбуз почистити та потерти на дрібній тертці. Апельсин ошпарити окропом, зняти цедру за допомогою дрібної терки, видавити та процідити апельсиновий сік. Вершкове масло розтопити, додати цукор, ванільний цукор і перемішати за допомогою міксера до розчинення цукру. Додати яйця, перемішати міксером. Додати сир і перемішати міксером на невеликій швидкості. Відправляємо в масу гарбуз та апельсинову цедру, перемішуємо. Туди ж відправляємо борошно з розпушувачем та замішуємо не надто щільне кексове тісто. Тісто перекладаємо у форму для випічки і відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Поки кекс печеться, приготуємо апельсиновий сироп – цукор заливаємо водою і ставимо на плиту, варимо 3 хвилини після закипання. Додаємо апельсиновий сік і варимо ще 2 хвилини – апельсиновий сироп готовий. Кекс дістаємо з духовки, даємо йому трохи охолонути і заливаємо теплий кекс теплим сиропом, даємо сиропу повністю вбратися. Кекс витягаємо з форми та подаємо до столу. Дуже смачний, ніжний, сочний гарбузовий кекс готовий! Докладніший рецепт приготування дивіться на відео. Смачного!