Гарбузовий кекс з апельсином

Смачний, ніжний, ароматний гарбузовий кекс з апельсиновою ноткою. За рахунок просочення апельсиновим сиропом просто тане в роті.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
Друк
  • Гарбуз почистити та потерти на дрібній тертці. Апельсин ошпарити окропом, зняти цедру за допомогою дрібної терки, видавити та процідити апельсиновий сік. Вершкове масло розтопити, додати цукор, ванільний цукор і перемішати за допомогою міксера до розчинення цукру. Додати яйця, перемішати міксером. Додати сир і перемішати міксером на невеликій швидкості. Відправляємо в масу гарбуз та апельсинову цедру, перемішуємо. Туди ж відправляємо борошно з розпушувачем та замішуємо не надто щільне кексове тісто. Тісто перекладаємо у форму для випічки і відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Поки кекс печеться, приготуємо апельсиновий сироп – цукор заливаємо водою і ставимо на плиту, варимо 3 хвилини після закипання. Додаємо апельсиновий сік і варимо ще 2 хвилини – апельсиновий сироп готовий. Кекс дістаємо з духовки, даємо йому трохи охолонути і заливаємо теплий кекс теплим сиропом, даємо сиропу повністю вбратися. Кекс витягаємо з форми та подаємо до столу. Дуже смачний, ніжний, сочний гарбузовий кекс готовий! Докладніший рецепт приготування дивіться на відео. Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: