Всім привіт! Пропоную приготувати королівську ватрушку – дуже смачний пиріг. Від звичайної ватрушки королівська відрізняється тим, що готується вона не з дріжджового, а з пісочного тіста і є закритим пирогом з сиром усередині. При цьому він дуже простий і легко готується. Ну що давайте приготуємо!
Інгредієнти
- Для тіста
- борошно 400 г
- розпушувач тіста 1 ч.л.
- цукор 100 г
- сіль дрібка
- вершкове масло 180 г
- Начинка
- Сир кисломолочний 400 г
- цукор 100 г
- ванільний цукор 1 ч.л.
- куряче яйце 3 шт
Кроки
-
1. Для тіста: додаємо в борошно цукор, сіль, розпушувач і добре перемішуємо.
2. Натираємо на великій тертці в борошно холодне вершкове масло, потім перетираємо руками в крихту.
3. Для начинки: з’єднуємо сир з цукром, ванільним цукром та яйцями, і збиваємо все занурювальним блендером до однорідної маси.
4. Беремо роз’ємну форму (у мене 21 см в діаметрі) для випічки, застелимо пекарським папером. Другу половину ділимо: з третини формуємо бортики, частину тіста, що залишилася, залишимо для присипки зверху. У форму з тістом і бортами, що вийшла, виливаємо начинку і засипаємо тістом, що залишилося.
5. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці, 50-60 хвилин при 180 градусах. Залишаємо повністю охолонути у формі.
Наш пиріг, нарізаємо остиглим!
Приємного апетиту та відмінного настрою.