Всім привіт! Сьогодні яскравий, соковитий та дуже смачний десерт із полуницею. Зробимо смачний йогуртовий бісквіт, простий крем і все це з полуничкою!
Інгредієнти
Порції: –+
- Бісквіт
- борошно 150 гр.
- йогурт 110 гр.
- цукор 100 гр.
- яйце 1 шт
- розпушувач тіста 5 гр.
- вершкове масло 35 гр.
- сіль дрібка
- барвник харчовий 2 краплі
- Крем
- йогурт 300 гр.
- цукор 4 ст.л.
- ягоди
- полуниця 200 гр.
Кроки
-
Усі інгредієнти для бісквіту мають бути кімнатної температури. Так вони краще поєднаються.
Йогурт, у мене звичайний без цукру, виливаємо у миску, додаємо яйце. Змішуємо, я все робитиму за допомогою звичайного вінчика, для цього десерту не знадобитися ніякої кухонної техніки.
Додаємо розтоплене вершкове масло. Воно не повинно бути гарячими. Тепер цукор, борошно з розпушувачем та сіль. Все добре перемішуємо. Виходить таке однорідне тісто.
Зараз я додам барвник, але це за бажанням. Ні смак, ні текстуру не змінить. Але мені хотілося зробити десерт ще яскравішим і ефектнішим. Тому барвника я не пошкодувала))) -
Я випікатиму у формі для кексу, але це зовсім не важливий момент. Застелила її пергаментом. Виливаємо тісто і ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Перевіряємо готовність шпажкою.
Крем буде найпростішим. Хоча сюди підійде будь-який улюблений крем.
Беремо знову ж таки не солодкий йогурт, можна замінити на сметану. Додаємо цукор, раджу додавати за смаком. І все змішуємо. -
Збиратиму десерт у склянці. У мене бісквіт ще гарячий, не погано дати йому охолонути. Перший шар бісквіт, тепер крем, потім порізану полуничку і так повторюємо шари, доки склянка не закінчиться)
Прикрашаємо полуничкою. І ставимо у холодильник на 1 годину.
Я їла одразу)
Як по мене такий десерт у спеку саме те. Мінімум часу та такий шикарний результат.