Дзеркальний короп за цим рецептом виходить дуже ніжним і соковитим смаком. Сам рецепт з’явився ще за часів Радянського Союзу. І навіть з половиною компонентів відмінно виходить за смаковими якостями. Найголовніші інгредієнти це сама риба, майонез, сіль, перець, цибуля або часник тут вже ваш вибір і овочі для дека ті що є в наявності. Приємного приготування!
Інгредієнти
Порції: –+
- короп півтора кілограма 1 штука
- майонезе провансаль 1 штука
- лимон 1 штука
- перець, сіль 1 чайна ложечка
- цибуля зелена або цибулина 1 пучок
- пару томатів, паприка, 1-2 штука
- вода чи пиво 1 склянка
Кроки
-
Спочатку розподіляємо цибулю, томати, паприку на дні листа.
-
Тепер маринуємо коропа і обмазуємо майонезі провансаль, згодиться і звичайний просто з цим виходить смачніше і даємо хвилин 30 постояти цей мінімальний час краще звичайно більше дати постояти смачніше
-
перед тим як запікати коропа можна додати склянку води або як ми зробили пляшечку пива 0,33 л це додасть аромат і соусу пікантність, запікаємо приблизно при 150 градусів це якщо з обдуванням без обдування температура повинна бути вище десь 160 до 170 градусів, запікаємо до хрусткої скоринки верхню частину, а нижня частина готується в соусі і тушкується.