Всім привіт, сьогодні маю рецепт швидких хінкалі. Хінкалі виходять дуже смачними, з великою кількістю соку та ароматним м’ясом. Раджу обов’язково приготувати та порадувати своїх близьких! Рецепт зовсім не складний, але дуже смачний.
Інгредієнти
- Щоб приготувати хінкалі в домашніх умовах
- борошно 500 г
- вода крижана 250 мл
- сіль 1 ч.л.
- Фарш змішаний 600 г
- кінза 1 пучок
- Чебрець, зіра, перець мелений, сіль за смаком
- вода 100 мл
- часник 160 г
Кроки
-
У миску просіюю 500 г борошна, роблю ямку в центрі. Беру крижану воду. У склянку з водою додаю сіль і розмішую до розчинення кристалів. Холодну підсолену воду вливаю в борошно, порціями, поступово розмішуючи ложкою.
-
Потім вливаю в тісто олію. Довго вимішую – мінімум 15 хвилин. В ідеалі воно має відпочивати у процесі 2-3 рази по 10-15 хвилин. Але цього разу я справилася за 1 вимішування, складаю колобок у пакет і відправляю в холодильник на 30 хвилин, щоб тісто відпочило.
-
Тим часом займаюся приготуванням начинки. Традиційно м’ясо вручну рубають ножем. Але оскільки сьогодні рецепт у мене швидкий, я його прокрутила на м’ясорубці. Очищаю і подрібнюю цибулю. Можна нарізати її дрібно-дрібно ножем, але мені більше подобається подрібнювати блендером – процес дуже швидкий, а головне цибуля дає дуже багато соку, та й плакати не доводиться.
-
У м’ясну начинку додаю подрібнену цибулю, сіль, перець, чебрець і зіру. Видавлюю часник. Обов’язково додаю дрібнорубану кінзу. Щоб начинка вийшла дуже соковитою і утворила багато бульйону всередині тіста, до неї обов’язково потрібно додати воду — приблизно 100 мл, теплу або кімнатну температуру, щоб жир у фарші не взявся грудками.
-
Воду я поступово підливаю, перемішуючи фарш руками. Консистенція повинна вийти як сметана – готовий фарш повинен легко перемішуватися ложкою. Залишаю на 30 хвилин при кімнатній температурі, щоб м’ясо промаринувалося, ввібрало воду, аромат спецій і трав. Зверху прикриваю тарілкою, щоби не завітрювалося.
-
Охолоджене тісто я розділяю на дві рівні частини і розкочую кожну в пласт товщиною 1,5 см. Вирізаю склянкою кружки. Потім кожен кружок розкочую качалкою в тонкі коржі. На кожен коржик по центру кладу десь 1,5 повної столової ложки начинки.
-
Піднімаю краї тіста вгору і збираю гармошкою – таким чином, щоб утворився мішечок з фаршем усередині.
-
Відварюємо хінкалі у великій та широкій каструлі, де вони почуватимуться вільно. У киплячу, добре підсолену воду закладаю по одній штучці, утримуючи за хвостик.
-
Перед подачею потрібно присипати свіжомеленим перцем. Обов’язково спробуйте! Незважаючи на нетрадиційний рецепт, хінкалі виходять дуже смачними, і найголовніше, що вони готуються швидко.
-
Смачного!