Цей рецепт нуту перевірено на 200%! Мої рідні його обожнюють. Готуємо нут без особливих зусиль – Ситна, корисна і дуже смачна страва!
Інгредієнти
Порції: –+
- Для варіння нуту в скороварці:
- нут 300 г
- вода рівно стільки води, щоб вона покривала нут
- сіль ½ ст.л.
- Для приготування нуту на плиті:
- помідор 4 шт
- цибуля ріпчаста 1 шт
- часник 3 зубчик
- мигдаль (пелюстки або мелений) 3 ст.л.
- паприка 1 ч.л.
- перець чилі (мелений) 1 за смаком
- шафран 2 дрібки
- сіль за смаком
- цукор 1 ст.л.
- кріп 1 пучок
Кроки
-
1. Оскільки я готую нут у скороварці, вимочую його не довго, близько 3-4 годин. Потім зливаю воду.
2. Перекладаю нут у скороварку, заливаю водою так, щоб вона його накривала, додаю половину столової ложки солі. Готую нут у скороварці рівно 18 хвилин.
3. Вода з-під нуту називається аквафабу і містить багато білків. Я її переливаю в окрему ємність. 1 склянку аквафаби використовую для соусу.
4. Щоб зупинити процес варіння та допомогти зернам нута зберегти свою форму, на кілька хвилин занурюю нут у крижану воду. -
5. Нарізаю помідори та перебиваю їх занурювальним блендером. За бажанням, можете використовувати томатний сік.
6. На сковороді обсмажуємо цибулю до золотистого кольору та відправляємо сюди нут.
7. Через кілька хвилин заливаю перебиті блендером помідори, які перетворилися на томатний сік і додаю в сковороду воду з-під нуту (аквафабу).
8. З приправ додаю паприку, чілі для гостроти, пару щіпок шафрану.
9. За бажанням можна додати мелений мигдаль або мигдальні пелюстки. Я зазвичай додаю 3 столові ложки мигдальних пелюсток.
10. Наприкінці додаю і роздавлений часник, солю за смаком і додам трішки цукру. Особливо якщо помідори трохи кислі. Соус буде солоденьким та дуже смачним.
11. Даємо готовій страві постояти близько 10 хвилин, посипаємо свіжим ароматним кропом і подаємо до столу.