У всьому світі люблять піцу Маргарита через її простоту та вишуканий смак. Пропоную і вам разом зі мною покроково приготувати цю чудову піцу.
Інгредієнти
- Щоб приготувати найсмачнішу піцу Маргарита
- борошно 250 г
- сіль 1 ч.л.
- дріжджі швидкорозчинні 1 ч.л.
- масло оливкове 1 ст.л.
- вода 125 мл
- томат великий 1 шт
- базилік 1 пучок
- часник 2 зубчик
- спеції смаку
- моцарелла 200 г
- пармезан 100 г
Кроки
-
Для початку просіюємо 250 грам борошна в миску та сіль.
-
Розчиняємо у теплій воді 1 ч.л. цукру та 1 ч.л. швидкорозчинних дріжджів. І додаємо до борошна.
-
Додаємо столову ложку оливкової олії та вимішуємо тістомісом п’ять хвилин. Або руками 10-15 хвилин. Накриваємо тісто рушником та залишаємо тісто на 2 години у теплому місці.
-
Тепер приготуємо томатний соус для піци. Візьмемо 1 великий помідор чи 2 маленьких. Обшпаримо його окропом і залишимо на кілька хвилин, щоб потім було легко зняти шкірку.
-
Очищаємо помідор від шкірки, ріжемо і відправляємо його в блендер, туди ж відправляємо 2 зубчики часнику, та спеції (базилик сушений та італійські трави). Все перемелюємо до однорідної маси.
-
Щоб соус став густим, я його трохи проварю. Виливаю на сковорідку, трохи посолю і додам ложку цукру та оливкової олії. Все проварюємо доки не випарується вся рідина.
-
Пармезан натираю на великій тертці. Моцарелу для піци поріжемо на шматочки.
-
2 години минуло, робитимемо основу для піци. Якщо хочете тонке тісто, то розкотіть його качалкою, або як я розтягніть руками. З цієї кількості тіста у мене вийшла основа діаметром 30 см.
Беремо форму, присипаємо її манкою та викладаємо основу. -
Основу змащуємо отриманим соусом. Посипаємо тертим пармезаном і викладаємо шматочки моцарелли.
Зверху укладаємо листочки базиліка. -
І відправляємо до розігрітої духовки до 250-300 градусів буквально на 5-8 хвилин.
-
Супер тісто, шалений соус власного приготування та багато багато сиру. Це дуже смачно.
Смачного!