Екреоря – яєчня по-фінськи

Джерело e-Finland.ru. Більшість назв фінських страв звучать загадково та незрозуміло. Відразу виникає бажання приготувати їх, як щось заморське і екзотичне. Але часом за гарною назвою ховається найпростіша і найвідоміша нам страва.
Екреоря – не що інше, як яєчня або омлет із зеленню – простий та поживний сніданок.

Кроки
Друк
  • Змішайте в одній глибокій ємності яйця і ретельно збийте. Продовжуючи збивати, влийте молоко, посоліть, поперчіть і додайте рубаний кріп, петрушку та цибулю. Я готувала собі на сніданок з 1 яйця, зелені додала багато – орієнтуйтесь на свій смак. Добре розігрійте сковорідку і розтопіть в ній масло. Влийте туди яєчну суміш і нехай готується три-п’ять хвилин під закритою кришкою. Традиційно у Фінляндії екреоря подається до картоплі, засоленої, маринованої чи підкопченої риби. Також її можуть просто запивати кавою, чаєм чи квасом. Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: