Знайшла цей рецепт на Дзен у блозі ” Фінляндія на смак “.
Автор зазначає, що це рецепт борщу з фінського сайту. Borssikeitto – саме так назва супу звучить фінською (keitto – суп).
Я готувала, так би мовити, полегшений варіант – замість м’ясного використала грибний бульйон (із кубика). Також, якщо готувати на олії, отримуємо чудовий пісний борщ.
Інгредієнти
- капуста білокочанна 700 г
- буряк 500 г
- морква 150 г
- корінь селери (у мене черешки) 75 г
- цибуля ріпчаста 2 шт
- часник 3 зубчика
- томатна паста 3 ст.л.
- масло вершкове (для посту – рослинне) 2 ст.л.
- оцет білий винний (у мене яблучний) 2 ст.л.
- бульйон м’ясний (для посту – грибний) 2 л
- лавровий лист 3 шт
- чорний перець (горошок) 10 шт
- сіль
- сметана (для подачі)
Кроки
-
Очистити буряк, моркву та корінь селери. Натерти все на великій терці. Капусту та цибулю нарізати соломкою. Нарізати часник.
Розтопити вершкове масло в каструлі, додати томатну пасту. Викласти овочі та тушкувати, періодично помішуючи, до м’якості.
Додати бульйон, білий винний оцет, лавровий лист та чорний перець. Варити під кришкою на середньому вогні близько 1:00. Приправити сіллю. Подавати зі сметаною. Смачного!