Курка на солі у духовці

Всім привіт! Пропоную приготувати соковиту, ароматну з тонкою хрусткою скоринкою курку на солі в духовці. Завдяки соляній подушці курка запікається рівномірно і виходить неймовірно соковита.

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • 1. Курку миємо під проточною водою, очищаємо від пір’я, ретельно витираємо паперовим рушником або серветками (Це допоможе уникнути надмірного виділення вологи і, як наслідок, прилипання солі до курячої шкіри).

    2. В окремій ємності з’єднуємо рослинну олію, спеції та сік половини лимона, все добре перемішуємо і цією сумішшю змащуємо курку за допомогою пензлика.

    3. Сіль висипаємо у форму для запікання.

    4. Зверху на сіль кладемо курку спинкою вниз, так грудка залишиться максимально соковитою і добре підрум’яниться зверху. Щоб у процесі запікання не пригоріли кінчики крилець і ніжок, їх слід прикрити фольгою. , і сік не виділятиметься занадто інтенсивно.

    5. Запікаємо курку на солі в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів 1.5 години. Приблизну тривалість приготування можна розрахувати за формулою: 35-40 хвилин * 1 кг м’яса. Тобто двокілограмова курка пектиметься приблизно 1 годину і 10-20 хвилин. Якщо птах домашній (як у мене), а не бройлер, готувати слід довше.
    Час запікання залежить від розміру курки та домашня чи магазинна вона, дивіться по своїй духовці та курці.
    Наша соковита курка готова!
    Усім приємного апетиту та відмінного настрою!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: