Рецепт із Поваренком, є також і на інших джерелах. Я звичайно ж не змогла пройти повз картопляний салат – це моя слабкість. Ми такого плану салат їмо зазвичай замість гарніру. Також його можна адаптувати і для тих, хто дотримується піст – використовувати замість сметани пісний майонез.
Інгредієнти
- Картопля 6 шт
- цибуля біла (червона) 1 шт
- огірки маринований 2-3 шт
- кріп ⅓ пучка
- Для заправки
- сметана 200 г
- гірчиця (м’яка) 1 ст.л.
- цукор 1 ч.л.
- сіль
- чорний перець
Кроки
-
Картоплю відварити в мундирах, остудити, почистити, порізати кубиком.
Цибулю почистити, дрібно нарізати.
Огірки нарізати кубиком. Я використовувала данські мариновані домашні огірочки – вони у мене були тонкими кільцями.
Зелень кропу нарізати.
Приготувати заправку: до сметани додати сіль, цукор, гірчицю, перець, ретельно перемішати. Обов’язково скуштуйте соус і при необхідності відрегулюйте його смак. Я використала гірчицю зернову – 1 чайну ложку. По гірчиці орієнтуйтесь на власний смак.
Усі інгредієнти з’єднати в салатнику, заправити, перемішати та подавати салат до столу.
Смачного!