Всім привіт! Пропоную приготувати смачний розсипчастий плов на сковороді, за рецептом яким користується моя сім’я багато років. Плов виходить завжди і дуже смачний. Я готую плов з різних видів м’яса це може бути баранина, курка, яловичина або свинина. Сьогодні готуватимемо зі свининою.
Інгредієнти
- рис пропарений довгозерний 500 г
- м’ясо свинина 600 г
- морква 500 г
- цибуля ріпчаста 400 г
- рослинна олія 200 мл
- часник не очищений 1 головка
- спеції для плову 1 ст.л.
- сіль за смаком
Кроки
-
1.Нарізаємо великими кубиками м’ясо, а також нарізаємо великими кубиками цибулю, моркву соломкою.
2. Рис промиваємо кілька разів у холодній воді, доки вода не стане прозорою.
3.На добре розігріту сковороду наливаємо масло і даємо йому нагрітися. Тепер кладемо м’ясо і смажимо до золотистого кольору на великому вогні, доки не випарується рідина і перестане виділятися піна. Потім до м’яса додаємо цибулю і смажимо до золотистого кольору. Потім кладемо моркву, перемішуємо і тушкуємо до м’якості 5-7 хвилин. Як тільки морква стане м’якою, додаємо сіль, спеції і наливаємо 200 мл води, доводимо до кипіння і тушкуємо без кришки 10-15 хвилин.
4. Висипаємо рис і розрівнюємо ложкою. Акуратно заливаємо водою, так щоб вода була на 2 см вище за рівень рису (у мене 800 мл води). Тепер готуємо плов без кришки на великому вогні, доки вода майже не зникне. Коли основна частина води вбереться, в середину кладемо цілий часник, очищений тільки від верхнього лушпиння. Зверху часник присипаємо рисом. Робимо невеликий вогонь і щільно закриваємо кришкою, залишаємо на 20-25 хвилин.
5. Через вказаний час вода повністю випарується і вийде смачний розсипчастий плов. Вимикаємо вогонь, виймаємо часник та перемішуємо.
Усім приємного апетиту та відмінного настрою!