Всім привіт, сьогодні приготуємо хрумку медову пахлаву. Думаю, вона не залишить нікого байдужим. З такої кількості тіста виходить досить великий обсяг готової пахлави, але навіть з ним моя сім’я дуже швидко впоралася).
Інгредієнти
- борошно 500 гр.
- молоко 250 мл
- горілка 50 мл.
- вершкове масло 70 гр.
- розпушувач тіста 1 ч.л.
- сіль дрібка
- Олія для смаження
- цукор 250 гр.
- вода 200 мл
- мед 2 ст.л.
- волоські горіхи
Кроки
-
Я замішуватиму в планетарному міксері, але звичайно це тісто можна замішати руками.
Борошно з’єднуємо з розпушувачем та сіллю.
Тепле молоко та розтоплене вершкове масло виливаємо в чашу і починаємо змушувати насадкою гак. Поступово частинами додаю борошно. Додаю горілку, це роблю для хрусткості. У результаті виходить таке дуже щільне, однорідне тісто. Я залишаю його при кімнатній температурі на 15-20 хвилин.
Тісто відпочило, воно не липне до рук і чимось схоже на пельмене. Поділяю на частини і починаю розкочувати дуже тонко. Прям так, щоб тісто просвічувало. Чим тонше розкатаєте, тим більше шарів у результаті і тим більше хрустким буде пахлава. Зараз потрібно дати тісту трохи підсохнути, щоб при нарізці воно не злиплося. Перед тим як згорнути обов’язково добре припиліть борошном. Згортаємо тісто в такий плоский рулет, і навскіс нарізаємо нашу майбутню пахлаву. І так робимо з усім тістом.
Тепер у велику сковороду або каструлю наливаємо досить багато олії і нагріваємо її до 180 градусів можна трохи вище. Якщо немає термометра, то щоб перевірити масло опускаємо дерев’яну паличку в масло, якщо утворюються бульбашки то можна починати готувати.
Масло нагрілося, акуратно кидаємо заготовки і періодично перевіряю та перевертаю. Готову пахлаву перекладаю на паперовий рушник та остуджую.
Готуємо сироп.
Цукор і воду змішую в сотейнику, ставлю на середній вогонь і уварюю хвилин 10. Сироп стане трохи густішим. Додаємо мед і добре перемішуємо. Занурюємо пахлаву в сироп і посипаємо горішками. Кличемо всіх до столу)
Пахлава виходить дуже хрумка, смачна і швидко закінчується) Краще звичайно з’їсти її відразу. Але навіть другого дня вона була дуже смачна.