Арахісова паста

Арахісова паста – дивовижна їжа. Гурмани люблять її за насичений горіховий смак, прихильники здорового харчування – за натуральність та різноманітність вітамінів.
Така паста в магазині коштує недешево і, швидше за все, купує її не кожен. Набагато дешевшу таку арахісову пасту можна приготувати вдома. Готується вона дуже легко та просто.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
Друк
  • Арахіс промити. Обсушити рушником.
    Обсмажити арахіс.
    Смажити арахіс можна як у сковороді, і у духовці.
    Важливо не дати горіхам підгоріти або згоріти, інакше паста вийде гіркою.
    На сковороді арахіс обсмажується на найвищій потужності близько 10 хвилин, іноді помішуючи його для рівномірного приготування.
    У духовці горіхи сушать приблизно за 200 градусів 15-20 хвилин, перемішуючи 3-4 рази.
    Наступним етапом приготування домашньої арахісової пасти буде очищення горіхів. З підсмаженого арахісу тонка шкірка знімається досить швидко і без проблем.
    Долонями перетираємо арахіс – так він швидко і легко сам скидає шкірку, при цьому руки залишаються чистими.
    Чисті горіхи перекласти в ємність блендера.
    Далі нам знадобиться блендер або кухонний комбайн – він повинен бути потужним, інакше пасту доведеться робити довго і не факт, що ваш девайс при цьому не згорить! Деякі кулінари використовують навіть кавомолку, але тоді доведеться робити арахісову пасту маленькими порціями.
    Починаємо подрібнювати горіхи. Спочатку виходить дрібна горіхова крихта. Поступово ця суха крихта почне зволожуватися (з арахісу виділяється олія) і збиватися грудочками. Знімаємо кришку і ножем чи вилкою зчищаємо масу з боків чаші, щоб вона знову лягла на дно. Додаємо сіль та мед. Продовжуємо подрібнювати арахіс.
    Через кілька хвилин арахіс перетвориться на пасту. Маса нагріється, виділиться ще більше олії, завдяки чому суміш стане рідше і ще одноріднішою.
    Якщо в процесі подрібнення ваш кухонний помічник сильно нагріється (а він нагріється, не сумнівайтеся), вимкніть і дайте трохи охолонути. Потім продовжуємо подрібнювати горіхи до консистенції.
    Гаряча арахісова паста виходить практично повністю однорідною з незначними вкрапленнями дрібної-дрібної горіхової крихти. Чим довше ви її подрібнюєте, тим гомогеннішою вона стає. На приготування однієї порції може піти від 5 до 15 хвилин – це залежить від кількості горіхів та потужності електроприладу.
    Домашня арахісова паста готова.
    Перекладаємо пасту з арахісу у відповідний посуд і зберігаємо в холодильнику не більше 2 тижнів.
    Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: