Морквяний хліб із горіхами на кефірі

Смачний, повітряний хліб із додаванням моркви та горіхів. Горіхи можна замінити на гарбузове/соняшникове насіння або насіння льону.

Автор: Галина Артеменко

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • Моркву натерти на дрібній тертці або подрібнити у блендері. Горіхи обсмажити і крупно порубати.
    У теплій воді розчинити мед та дріжджі, дати “ожити”. У дріжджовий коктейль влити кефір, додати моркву, сіль та олію. Перемішати. Всипати цільнозернове борошно, перемішати. Поступово підсипаючи борошно пшеничне (у мене пішло 230г), замісити тісто. Наприкінці замісу додати горіхи. Тісто згорнути в шар і прибрати в тепле місце до збільшення в 2 рази приблизно на 1 годину.
    Тісто обім’яти, скачати у кулю. Залишити відпочити на 10 хвилин. Потім сформувати батон. Залишити на вистоювання на 40-60 хвилин. Коли хліб підійде, зробити надрізи.
    Випікати перші 15 хвилин при температурі 250С із парою. Потім при температурі 200С 20-25 хвилин без пари.
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: