Торт виходить суцільна ніжність, ніжний крем, ніжний бісквіт, не сухий і водночас не мокрий. Приготуйте такий торт та насолоджуйтесь його смаком.
Інгредієнти
Порції: –+
- для торта
- яйця 4 шт
- цукор 120 г
- борошно 150 г
- рослинна олія 3 ст.л.
- ванілін 1 ч.л.
- розпушувач тіста 1 ч.л.
- сіль дрібка
- молоко 600 мл
- цукор 100 г
- борошно 4 ст.л.
- вершкове масло 100 г
- шоколад гіркий 100 г
- молоко 80 г
- рослинна олія 2 ст.л.
Кроки
-
1. Збиваю яйця, поступово додаю цукор і продовжую збивати до світлої маси, потім додаю просіяне борошно, ванілін, розпушувач, рослинне масло, сіль і лопаткою все акуратно перемішую доки не залишиться сухого борошна. На лист з пергаментом переношу тісто, розрівнюю лопаткою. Духовку розігріваю до 180-200С і випікаю 15 хвилин.
2. Готую крем: змішую цукор з борошном поступово додаю молоко і все добре перемішую. Крем ставлю на плиту, постійно помішую до закипання, як тільки крем починає кипіти, знімаю з вогню. У остиглий крем додаю вершкове масло, добре перемішую.
3. Готовий корж розрізаю на половину, а потім ще раз на половину (у мене вийшло 4 коржі).
4. Коржі просочують кремом і відправляю в холодильник на 3 години.
5. Готую глазур: топлю шоколад на водяній бані, додаю молоко і олію і постійно заважаю до загусання.
6. Готовий торт заливаю глазур’ю.