Ніжна вершково-сирна галета з кабачками.
Джерело: Kamelena
Інгредієнти
- тісто:
- борошно пшеничне 200 г
- вершкове масло 100 г
- куряче яйце 1 шт
- сіль дрібка
- вода крижана 1-2 ст.л.
- Начинка:
- кабачок 350 г
- сир твердий 120 г
- вершковий сир плавлений 50 г
- крохмаль кукурудзяний 1 ч.л.
- куряче яйце 1 шт
- сіль
- чорний перець
- часник сушений
- сухі трави
- рослинна олія 1 ч.л.
Кроки
-
Тісто:
Просіяти борошно, додати сіль і холодну вершкове масло, нарізане кубиками. Перетерти у крихту. Додати яйце і замісити тісто. Якщо тісто виходить дуже тугим, додати воду. Тісто накрити харчовою плівкою та прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Начинка:
Від кабачка відрізати 9-10 шт. Нарізати потрібно тонко 1-2 мм. Решту кабачка очистити від шкірки. Натерти на тертці, посолити і залишити хвилин на 10, щоб виділився сік. Потім кабачок потрібно добре віджати від рідини. Я віджимала за допомогою марлі.
Змішати віджатий кабачок, твердий сир, плавлений сир, крохмаль, яйце. Додати сіль, перець, часник та трави. Перемішати.
На пергаменті розкотити тісто в коло діаметром ~27 см. Зверху викласти начинку, не доходячи на 3-4 см до країв. Зверху розкласти кільця кабачків. Кабачки присолити, посипати спеціями і змастити олією. Загорнути краї галети по колу.
Випікати в розігрітій духовці при 200С 20-25 хвилин до золотистості.
Галету можна подавати як теплою, так і холодною. Мені більше вона сподобалася у холодному вигляді. За необхідності галету підігрівати у мікрохвильовій печі.