Kermaperunat – Картопля, запечена у вершках, по-фінськи

Рецепт знайшла на Кухарку, а також у деяких інших джерелах. Відрізняється пропорціями, а також в одному з варіантів додається цибуля (я готувала без). Така страва чудово підійде і для святкового столу, і для простої сімейної вечері. Пропорції пишу із оригіналу.

Кроки
Друк
  • Картоплю почистити, нарізати тонкими круглими скибочками.
    На дно форми для запікання покласти кілька шматочків вершкового масла, викласти половину картоплі. Картоплю посолити, поперчити, посипати рубаним часником, покласти кілька шматочків вершкового масла.
    Викладіть шар картоплі, що залишилася, посоліть, поперчіть, залийте вершками, додайте лавровий лист, 1-2 гілочки розмарину (я використовувала сушений розмарин).
    Накрийте картоплю фольгою, поставте в духовку за температури 200 градусів приблизно на 40 хвилин, після чого зніміть фольгу і запікайте ще 10-15 хвилин у відкритому вигляді, щоб картопля зарум’янилася. При подачі посипаємо свіжою рубаною зеленню. Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: