Шарові зірочки подаються зазвичай на всіх фінських столах на Різдво. Рецепт із РашнФуд, але є й на інших джерелах. Як начинка можна використовувати не тільки повидло, але і пластовий мармелад (сливовий) або начинку з чорносливу. Якщо комусь цікаво, спосіб її приготування можна знайти на просторах інтернету. У мене просто – з домашнім яблучним повидлом.
Інгредієнти
Кроки
-
Листкове тісто виймаємо з морозилки, даємо відійти 15 хвилин. Якщо є необхідність, його можна розкотити, намагаючись не порушити структуру.
Далі нарізаємо квадратами. -
Далі надрізам усі кути, але не дорізаючи до середини 1-2 см. Далі – загинаємо куточки в центр. Один загнули, один – тієї ж сторони – пропустили.
-
1 загнули, 1 пропустили. І так 4 кути у нас опиняться у центрі.
-
Скріплюємо куточки.
-
Зверху кладемо до центру по 0,5 ч.л. – 1 ч. л. повидла. Поміщаємо в розігріту духовку і випікаємо 10-15 хвилин при 200-220 градусах.
Готові зірочки посипаємо пудрою.
Смачного!