Всім привіт! Пропоную приготувати пахлаву в домашніх умовах. Пахлава – східна насолода, смачна випічка з горіховою начинкою та насиченим медовим смаком. Спробувавши таку випічку ніхто не залишається байдужим!
Інгредієнти
- Для тіста
- борошно 500 г
- вершкове масло 200 г
- жовток яєчний 3 шт
- вершки 20% 300 г
- розпушувач тіста 10 г
- ванільний цукор 10 г
- Для начинки
- горіхи волоські 300 г
- яєчний білок 4 шт
- цукор 300 г
- Додатково
- горіхи грецькі половинки 80 г
- вершкове масло 50 г
- мед 200 г
- жовток яєчний 1 шт
Кроки
-
1. Готуємо тісто: борошно перетираємо з маслом в крихту. Масло краще попередньо заморозити. Додаємо розпушувач і ванільний цукор, добре перемішуємо сухі інгредієнти. Тепер додаємо 3 жовтки і сметану, замішуємо тісто, спочатку лопаткою і м’якою. Тісто накриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 1 годину.
2. Готуємо начинку: горіхи подрібнюємо в блендері, але не сильно, середнього помелу. До горіхів додаємо цукор і 4 білки, все добре перемішуємо.
3. Через годину виймаємо тісто з холодильника, присипаємо стіл борошном і розкочуємо з тіста ковбаску, ділимо її на 5 частин. Кожну частину підкочуємо в кульку. на 4 частини. Форму застелимо пекарським папером. У мене кругла форма 32 см в діаметрі.
4. Надрізаємо пиріг, що вийшов, на ромбики (тільки верхній шар, не дорізаючи до кінця). Зверху акуратно змащуємо жовтком і кладемо на кожен ромбик по половинці волоського горіха.
5. Відправляємо запікатися в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 40-45 хвилин.
6. Розтопимо 50 г вершкового масла і з’єднуємо з медом до однорідного стану. Через 40 -45 хвилин дістаємо лист з духовки, розрізаємо до кінця всі шари і змащуємо пахлаву медово-вершковою сумішшю, що вийшла. Відправляємо в духовку ще на 5 хвилин.
Даємо повністю пахлаві охолонути і лише тоді виймаємо її з форми.
Усім приємного апетиту та відмінного настрою!