Вершкове масло в домашніх умовах

Друзі, якщо ви все ще купуєте вершкове масло в магазині та постійно під виглядом вершкового масла, Вам продають безсмачний та шкідливий маргарин, тоді ми йдемо до вас!
Сьогодні я хочу поділитися з вами геніально простим та швидким способом приготування вершкового масла у домашніх умовах. Знадобиться всього 1 інгредієнт, 10 хвилин вашого часу, та натуральне вершкове масло, без жодної хімії та добавок на вашому столі, у каші, та на бутербродах!
Спробуйте, приготувати масло самостійно, ви будете здивовані як це легко, швидко та просто. Шкода, що я не дізналася цей простий спосіб раніше.
Не забудьте зберегти рецепт і ділитеся з друзями у соцмережах 😘

Кроки
Друк
  • Для приготування вершкового масла нам знадобиться будь-який міксер і звичайні вершки з коров’ячого молока.
    В мене тут 1 літр вершків, жирністю, 33%.
    Виливаю холодні вершки у миску. Вершки повинні бути холодні – прямо з холодильника, тому вони швидше і краще збиваються.
  • І починаю збивати на середній швидкості міксера.
    Можна збивати будь-яку кількість вершків, стільки – скільки поміститься у чашу для міксера.
    Вершки вже збиваються близько хвилини. Давайте подивимося, що виходить.
    Подивіться, коли вершки збиті до такої консистенції – вони чудово підходять для приготування десертів, кремів, тортиків і морозива.
  • Продовжую збивати.
    Вершки стали ще густішими. І з вершків, збитих до такої консистенції, вийде відмінний крем для торта, якщо додати цукрову пудру.
    Але ми робимо масло, тому продовжуємо збивати.
    Швидкість можна збільшити до максимальної або збивати вершки на середній швидкості.
  • Подивіться, вершки ще більше загуснули і вже починають розшаровуватися.
    Ось такі вони густі. Ну а ми продовжуємо збивати масло з вершків.
  • Загалом, все, що нам потрібно зробити для приготування вершкового масла в домашніх уязикх – це надати всю роботу міксеру, більше по суті, і нічого робити не потрібно. Все настільки просто, що впораються навіть дітки.
    Можна почистити стінки миски, щоб маслиця вийшло більше, і нічого не пропало.
  • І ось подивіться, які пухкі вже стали вершки і це те, що потрібно. Це означає, що вже зовсім скоро з вершків вийде масло.
  • Ще трохи збиваємо. Швидкість міксера досі середня чи висока. І ось-ось настане кульмінаційний момент і ми отримаємо те, заради чого затіяли всю цю історію :) Зараз сироватка відокремиться і в нас вийде готове вершкове масло. Можна трохи зменшити швидкість міксера, щоб рідка сироватка не розплескалася від високих обертів міксера і не забризкала кухню))
    І тут, ось воно – справжнє вершкове масло.
    Тільки подивіться, друзі – просто на очах відбувається маленьке кулінарне диво. Я і сама в повному захваті, а вже для дітей весь цей процес і є справжнісінький фокус.
    Ось це масло.
  • А це молочна сироватка (або Пахта), яка відокремилася у процесі збивання.
  • Тепер беру миску, наливаю у неї холодну воду.
    І знімаю масло з вінчика. Мені зручніше та швидше робити це руками. Але можна взяти лопаточку або вдягнути рукавички.
  • І тепер просто збираю масло в одну велику грудку.
  • Трохи промиваю його у холодній воді та віджимаю.
  • Масло дуже м’яке, пластичне дуже смачне і головне – НАТУРАЛЬНЕ! А як воно пахне – друзі, це справжнісінький запах вершкового масла.
    Можна їсти одразу.
  • А можна загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на годинку, щоб масло застигла.
    Оскільки масло дуже м’яке можна надати йому будь-якої форми. Можна згорнути ось такою ковбаскою. А можна зробити у формі прямокутного бруска, як у магазині.
    Масло просто шалене вийшло! :))
  • З 1 літра вершків у мене вийшло 390 г натуральної вершкового масла. Вершки можна придбати на ринку або в магазині. Головне, щоб вершки були із коров’ячого молока (не рослинні).
  • Я навіть пробувала перетопити це масло і в мене вийшло справжнє топлене масло гі.
    Друзі, якщо вам сподобався рецепт, напишіть будь ласка в коментарях: хочу масло і я знатиму ще вам цікаві такі рецепти.
    Усім приємного апетиту, прекрасного настрою, будьте здорові, готуйте натуральне домашнє масло та будьте щасливі!
  • Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: